5 Kasım 2016 Cumartesi

Motosiklet Camiası Gezgin Abisini Kaybetti

Motosiklet camiasının acı günüydü bugün...

    Gezgin motorcu Ümmet Perkitan nam-ı diğer Rüzgarın Abisi yaşamını yitirdi. Gönlünü gezmeye, yeni yerler görüp, yeni insanlarla tanışmaya adamış yollarda olmanın ete kemiğe bürünmüş haliydi kendisi.
    Kampçı gezgin dostlardan illaki bir kampta ya da yollarda denk gelerek tanışmış olanlar vardır.

Karavan Saray

    Karavan Saray ismimi verdiği, İzmir' deki küçük karavanında sürdürdü yaşamının son yıllarını. Gerçi vaktinin de büyük bir bölümü yollarda dostlarıyla geçiyordu. İlerlemiş yaşına ve küçük çaplı motosikletine rağmen pek çok insana yola çıkmak ve dünyayı keşfetmek için zincirlerini kırma cesareti veren kişidir kendisi.

    Para, pul, lüks yaşamla işi olmayan her konuda mütevazi bir kişilikti Ümmet Perkitan, yaz kış demeden kısıtlı imkanlarıyla Türkiye' de adım atmadığı yer kalmamış geçtiğimiz Ramazan ayında 63. Türkiye turunu tamamlamıştı. Azarbaycan, Rusya ve Gürcistan' a 2 kez seyahat ederken bunu 125 cc çin malı küçük bir scooter tarzı motosikletle yapmıştı.
    Türkiye' nin her ili ve ilçesinde sizi arayıp, soran, davet eden pek çok insan olduğunu düşünün, işte onun böyle bir hazinesi vardı. 
    Ve Karavan Sarayında dün gece son uykusuna yatmış Ümmet Perkitan, mekanı cennet olsun, şahsen ben henüz tanışma fırsatı bulamamıştım, umuyorum ki başka bir dünyada tanışmak dileğiyle... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder