27 Aralık 2014 Cumartesi

Malta Gezilecek Yerler


    Yıllar önce Türkiye’ ye vize uygulamayan Malta aha sonraları vize uygulaması başlattı. Kaldı ki küçük bir ada ülkesi olduğu için vizesiz de kalsanız iş bulmanız zor bir durum. Türkler bu ülkeyi en çok dil okullarıyla tanıdı. Dünya’ da ki diğer ülkelere ve Avrupa’ ya nazaran daha uygun fiyatlara dil okuluna gidebileceğiniz ve bu konuda çok fazlaca Türkle karşılaşabileceğiniz ki bu ingilizce pratiğiniz için kötü bir şey olacak, böyle bir yer.
    Başkenti Valletta. Bu kente 1 saat uzaklıkta -sessiz şehir- adı verilen Mdina bulunuyor. Burası tarih severlerin uğrak noktası, Barok ve Ortaçağı’ ın tüm izlerini hala yansıtan çok iyi korunmuş muazzam bir kent. Çok ün kazanmış bir dizi olan Game of Thrones dizisini bilen, izleyen çok sayıda kişi var. Bu diziden bir takım sahneler Hırvatistan’ ın tarihi güzel kenti Dubrovnik kale içinde çekildiği gibi, Mdina’ da da Ricasoli kalesi ilk sezonlarda Kralın diyarı ve Baratheon Hanesi olarak kullanılmıştır. Avrupa mimarisinin en güzel örnekleri görebileceğiniz yerde kalede geyik figürleri kullanıldığından dolayı, dizideki krallık figürleriyle iyi uyum sağlamış ve ortaya seyrine doyulmayan güzel çekimler çıkmıştır.

    Mdina’ nın dar, taştan sokaklarında yürürken kendinizi zamanda yolculuk yapmış ve Ortaçağ’ da var olmuş şekilde bulabilirsiniz. Ve kentte tabiki gezilecek bir çok yer bulunmakta. Doğa Tarih müzesi gezip, adaya dair ilginç bitkiler, kuş türleri görebileceğiniz bir müzedir. Diğer bir gezilecek nokta da Mdina Dungeons yani zindan müzesi. Buna benzer yerler İngiltere’ de de sıkça karşınıza çıkmaktadır. Hiç vakit kaybeden gezin derim, kendinizi karanlık tüneller, gizli yer altı geçitleri, hücreler, odalar arasında gezerken, geçmişte yaşamış insanları hayal edip çektikleri acıları hissedebiliyorsunuz.
    Barok döneminin güzel, zarif mimarisini yanstısan, Carmelite Kilisesi ve Manastırı da gezilesi harika tarihi bir mekan. Tarihe göre Karmelitanlar isminde var olmuş ve aralarında Meryem Ana’ nın da bulunduğu bu topluluk, kendilerine Dünya’ ya İncildeki Hristiyanlık mesajını yaymayı misyon edinmiş kişilermiş.

    Malta da özellikle Mdina’ da turistik hediyelik eşya bazında satış yapabilmek için, cam işçiliğiyle güzel ürünler yapan dükkanlar var buradan kendinize ve sevdiklerinize bir kaç hatıra alabilmeniz mümkün. Bu kadar gezmenin ardından bir yorgunluk kahvesi içmek isterseniz onun yanında da burada ismine Banoffee denilen birbirinden farklı çeşitlerde yapılan kremalı keklerle kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Bu yüzden derim ki bir gezgin olarak yolunuz Malta' ya kesinlikle düşmeli....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder