28 Aralık 2014 Pazar

Şirin bir Hobbiton Köyü; Yeni Zelanda...


    Popüler fantastik kurgu filmlerinden olan Yüzüklerin Efendisinin devam serisi olan Hobit serisinin son filmi şu sıralar gösterime girdi. Bu son filmden başka bu hikaye üzerine yeni film yapılmayacak. Ancak sevimli ve meraklı hobitlerin köyü müze tadında gezmek görmek isteyen gezginler Yeni Zelanda da bekliyor. Gören herkesin ayrılmak istemeyeceği orada yaşamak isteyeceği şekilde, sevimler hobit evleri, yemyeşil bir doğa ve rengarenk farklı şekillerde donatılmış klübeler gerçekten görenleri hayran bırakıyor. Yeni Zeland' ya yolunuz düşerse kesinlikle gezmeniz gereken bu Hobbiton Köyüne girmek için önceden bilet almalısınız. Bilet almak için rezervasyon yaptırmak isterseniz de sitesini BURADAN ziyaret ederek yer ayırtabilirsiniz.
    Bu muazzam sevimki mekana gelmek için Rotorua ve Matamata dan otobüse binerek ya da kendi arabnızla gelebiliyorsunuz. Mekanın içerisinde kendi kafesi ve hediyelik, hatıralık eşyalar alabileceğiniz dükkan bulunıyor. Shire Rest başlangıç noktası olarak tasarlanmış. Turdaki rehber size her yeri karış karış gezdirecek. Öncelikle otobüslere doluşuluyor ve 5 dakika içerisinde setin bulunduğu kısma varılabiliyor. Tur rehberiniz her bölgede anlatımlar yapıp, fotoğraflar çekmeniz için sizlere zaman tanıyacak. Filmin en popüler evlerinden biri olan ve filmde sıkça ziyaret edilen Bilbo Baggins' in evi; bu evin üzerinde büyük yemyeşil bir ağaç bulunuyor ve bu ağaç sonradan eklenmiş sahte bir ağaç, bu maket ağacın yaprakları sipariş olarak verildiğinde istenilen renkte gelmeyince stajyerlere tek tek istedikleri renkte boyamışlar. Ama bence yinede stajyerler böyle bir yapıma katkı da bulundukları için mutludurlar.
    Evlerin kapı büyüklükleri sabit değil, oyuncuların kendi boylarına uyumlu olması için değişik boyutlarda yapılmış. Evin içlerini gezeriz diye boşuna düşünmeyin, çünkü çoğu ev sadece görüntü amaçlı içleri yok, çekimlerde ev içleri stüdyo ortamında çekilip de ekleniyormuş. Ama bu şirin evlerin iç ortamının havasını yaşamak isteyenler için, The Green Dragon isimli kafesinde bilet alıp ziyarete gelen, ziyaretçilere bir içkide ücretsiz servis ediliyor. Harika bir orta dünya hanında bir içki içmeye ne dersiniz?
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder