27 Haziran 2015 Cumartesi

Reichsburg Castle, Cochem Germany / Almanyadaki Reichsburg Kalesi


    Doğal ve tarihi bir şehrin sırtlarında yer alan Reichsburg Kalesi (Reichsburg Castle) tüm ihtişamı ve tarihi göğüsleyen havasıyla yükseliyor.
    Yeşillikler arasındaki gotik mimariye sahip tarihi binalarıyla bu kentte ortaçağ havasını yoğun bir şekilde hissedebiliyorsunuz. Kalenin geçmişi çok renkli bir çok olaya şahitlik yapmış. 12. Yüzyılda ilk orjinal şekli yapılan kale daha sonra bazı değişikler geçirmiş. Ama şuan ki görünümünü kazanmasında Berlin' li zengin iş adamı Louis Ravene nin yardımı var. Çünkü o kaleyi 1868 yılında satın almış ve sadece kalıntı durumunda olan bu yeri bu günkü haline kavuşturmuş. Mimarlar iş adamı ve ailesi için burayı yazlık bir eve çevirmişler. Ve mimari olarak Neo-Gotik bir yapı elde edilmiş.


    Kalede cadı kulesi denen kısım da var. Söylentiye göre eski dönemlerde büyücülük ile uğraşan ve kendine cadı diyen kimseleri bu kuleden aşağı atıyorlarmış.
    Almanya' ya yolu düşen ve tarihi, ortaçağı seven herkesin burayı kesinlikle görmesi gerekir.  Reichsburg Kalesi (Reichsburg Castle) gezi turlarına katılabilir ve muazzam tarihi hakkında detaylı bilgiler ve kalenin geçmişi hakkında anlatılan tarihi hikayeler öğrenebilirsiniz. Kale turuna katıldığınızda ücretsiz şekilde 12 dilde anlatım yapılıyor. Giriş ücretlerinde yetişkin 5 Euro çocuklar ise 3 euro şeklinde ücretlendiriliyor.


    Kale biraz şehrin dışında tepelerinde kaldığı için servislerle götürülüyorsunuz. Ancak kalenin oradan izlenilebilen nefes kesici manzarasını tahmin edebilirsiniz. O zaman iş adamı Louis Ravene e burayı yazlık evi yapmak konusunda hak verebilirsiniz.
    Kalede yer alan Güneş Terası Sonnenterrasse (sun terrace) ismi verilen Restoranda tüm şehre hakim bir manzarada lezzetli yiyecek ve içecekler eşliğinde kendinizi lordlar gibi hissedebilirsiniz.

Reichsburg Castle, look like historical and very glory today. City view looks like a medieval appearance. House' s architecture is charming. Castle on the town' s hill.
    The castle remained a colorful stone ruin for 180 years until wealthy Berlin businessman Louis Ravené decided to buy the ruins and rebuild the castle in 1868. But he was not interested in restoring it to its original Romanesque style and condition. He had his architects create a neo-Gothic castle that could serve as a summer residence for his family. 

Cochem Castle Today
Some travel guides dismiss Cochem Castle as inauthentic and claim that it is, in Rick Steves’ words, “…better admired from afar.” Steves adds: “This 19th-century reconstruction is more fanciful than authentic.” Frankly, I find that attitude a bit stuffy and unfair. If you’ve read this far, you know that the castle is quite “authentic” in its own way. It not only contains original elements, it also has a very interesting story, and its long history is an integral part of Cochem’s history.


The castle’s Sonnenterrasse (sun terrace) restaurant is a good place to end your tour or to just enjoy some food and drink. See below for more about castle tours.
Touring Cochem Castle:
Castle tours are conducted in German. Free translation sheets are available in 12 languages. With advanced booking, for groups of 20 people or more there is the choice of an audio tour in English or ten other languages. For younger visitors (ages 4 to 10), there are special tours, which need to be booked in advance.
Admission charges:
Adults: 5.00 €
Children (6-17): 3.00 €
Groups (12 persons and more): 4.50 € per person
Pupils over 18, students: 4.50 €
Family Ticket: 14.50 € (with at least 2 kids under 18)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder