31 Temmuz 2015 Cuma

Bodrum Tatilinin Huzurlu Yanını Yahşi' de Keşfedin...


    Şuan sezon olmasından dolayı her tatil beldesi tıklım tıklım, mekanlar müşterilerle dolup taşıyor ve Bodrum da sezonun en pahalı zamanlarından birini yaşıyor. Ancak hem Bodrum da tatil yapıp hem de deniz, kum, güneş kombinasyonuyla huzuru yakalamak peşindeyseniz; Yahşi tam sizlik bir yer.
    Dağların muhteşem manzarasına bakan upuzun bir kumsalı var, Yahşi' nin. Dağlar ve yemyeşil ovalar uzanırken sizde denizin keyfini çıkarabiliyorsunuz. Bodrum yarımadasında en uzun sahil şeridine sahip yer burası. Bodrum' a gidenler bilir denize girecek kumsal pek bulunmaz. Yahşi' nin adı üstünde koyu da kendi gibi tertemiz nadide yerlerden biri. Şu an için Yahşi' de bol yıldızlı büyük işgalci otellerden yok iyi yanı da bu beldeyi sakin kılıyor, dileriz ki uzun zamanlarda olmaz.


    Yahşi' de fazlasıyla eski Rum evi mevcut, tarih kokan sokaklarında dolaşırken huzur buluyor insan. Ayrıca tepelere çıkıp nostaljik yel değirmenlerini de ziyaret edebilirsiniz, manzara nefes kesici... Sevimli bir Yunan Adası na gelmişsiniz gibi bir his uyanacak içinizde Yahşi' ye geldinizde, öyle ki; Roma, Bizans ve Osmanlı olmak üzere farklı kültürlere ev sahipliği yapmış.



Yahşi' de Neler Yapılır?
    Bodrum' un, Ortakent ine bağlı bir köy Yahşi... Bodrum merkeze ise 7 km uzaklığında kalıyor. Ortakent' te de alışveriş merkezleri ve restoranlar var ama Bodrum' a nispeten tabiki daha sakin. Köyün rüzgarlı bazı kısımlarda sörf, parasalling yapabilme, jet ski ya da katamaran a binebilme imkanları var. Günlük tekne turlarıyla tatilinizi şenlendirebilirsiniz. Çelebi Adası nın berrak ve tertemiz olması onu gözde kılan şeylerden biri. Ayrıca Kargı Koyu nun uzun sahili ve develeriyle mehşur.
    Yılda bir defaya mahsus olmak üzere Yahşi Kumsalında geleneksel deve güreşleri düzenleniyor. Bu keyifli festivale denk gelirseniz şanslısınız demektir. Kazanan deveye ise bayıla bayıla yediği İskender veriliyor. Yahşi' de istediğiniz yerden denize girebilirsiniz, plaj halka açık giriş ücreti yok, ayrıca erken gidip şenzlonda kağabilirsiniz onlarda ücretsiz, sadece yiyecek içecek için ödüyorsunuz.
    Yahşi' nin ünlüsü lokmacı anayı mutlaka ziyaret edip, mehşur lokmalarından tadın. Burada yöresel tatları keşfedip, keşkek ve pilavı birçok restoranda yiyebilirsiniz.


Yahşi' de Nerede Kalınır?
    Ufak ufak butik otellerin ve pansiyonların olduğu Yahşi' de konaklamak için bu sevimli yerlerden fikirler verebilirim.
Ömer Butik Pansiyon
    Markete, denize ve restoranlara yakın oluşuyla, mavi- beyaz renklerde yunan çizgileri taşıyan dekorasyonuyla güzel bir atmosfere sahip. Denize uzaklık sadece 300 metre. 16 adet sevimli odası, barı ve restoranı mevcut. Kahvaltısı makul ve isteyenler için öğle ile akşam yemeği de var. Haziran fiyatlarında konaklama kişi başı 40 TL,  ayrıca yemeklerde kişi başı 15 TL idi. Oda kahvaltı konaklama kişi başı 50 TL.


Yahşi Beach Motel
    Önü denize bakan bu motelin arka kısmıda mis gibi kokan mandalina bahçelerine bakıyor. Donanım açısından biraz daha iyi durumda olan motel 20 odaya sahip. Restoranı, barı hatta yabancı turistlerin ilgisini çeken şark köşesi bile var. Yemekler günlük taze ürünlerde yapılıyor. Temizlik güzel odalar ise keyifli döşenmiş. Sabah ve akşam yemeği dahil yarım pansiyon konaklama kişi başı 70 TL
Çakır Motel
    Sakin kendine ait plajı olan motel Ilgın Ağaçları nın gölgesinde bulunuyor. Kumsalında da masaları olması ve çıplak ayakla yere basarak özgürce yemek yemek kulağa hoş geliyor. Aydınlık ve temiz odaları var. Yarım pansiyon kişi başı 75 TL. Tam pansiyon ise 100 TL
Güzel Otel
    Tam deniz kenarında olmada uzaklık sadece 30 metre. Ancak otelin deniz kenarında masaları bulunuyor. Ege tadında zeytinyağlılar ile çeşitli deniz ürünleri yiyabilirsiniz. Güzel denizi ve şezlongları var. Odaları da hem şık, temiz ve hemde aydınlık. Oda kahvaltı kişi başı 60 TL den başlıyor. 5 çeşitten oluşan akşam yemeğini de alıp yarım pansiyona dönüştürürseniz 85 TL oluyor.


    Haziran dışında diğer aylarda gelirseniz tabi ücretler daha fazla olacaktır. Fakat siz yinede pazarlık edin.
Yahşi' de Ne Nerede Yenir?
    Hortma restoranda öğle yemekleriniz için 10 TL ye gözleme yiyebilirsiniz. Deniz kenarında yer alan Neyzen lokantasında 15 TL ye 3 çeşit yemeği sulu ev yemeği yeme fırsatınız da var.
    Bodrum merkezde dondurma hep pahalıdır burada ünlü Bitez Dondurma sını 2 TL ye bulabilirsiniz. Sevdiğinizle özel bir gece için Viva Ocakbaşını seçebilirsiniz kişi başı 30 TL civarı tutacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder