2 Temmuz 2015 Perşembe

Modanın Başkenti Milano' da Gezilecek Yerler


    Günün her dakikası bir organiasyonun yapıldığı, tekstilin, modanın yoğun hissedildiği enerjisi yüksek bir şehir; Milano...
    İtalya' nın kuzeyinde yer alan Milano, bölge olarak Lombardiya bölgesinin başkenti konumunda. Tarihi değerleri gezip görebilir aynı anda birçok seçenek ile alış veriş yapabilirsiniz burada. Büyüleyici İtalyan mimarisini çoğunlukla görebileceğiniz, Coma Gölü' nü ziyaret edebileceğiniz bir yer. Ayrıca İtalya' nın ikinci büyük kenti konumunda olması burayı Avrupa' nın ufak bir merkezi yapmış durumda. Geçmiş tarihinin millattan önceki devirlere dek dayanıyor olması şehri çok daha heyecanlı kılıyor.


    Milano Kentinin Meydanı
Mehşur kent meydanı; Duomo Meydanı ya da Milano Meydanı. Ziyarete gelen hemen hemen herkesin şehirde geldiği ilk yer burası. Etraftaki gotik mimariye ait tarihi binalar ve oldukça büyük meydan ziyaretçilere bambaşka bir atmosfer sunuyor. Hemen her Avrupa ülkesinde olduğu gibi Milano Duomo Meydanı' nda da burayı eşsiz kılan bir katedral bulunuyor; Duomo Katedrali... Meydanın bir diğer ucunda ise girip, gezmek için sabırsızlanacağınız, Milano Galleria Vittorio Emanuele Alışveriş Merkezi yer alıyor.


    Venedik şehrine benzer eşsiz bir görüntü görmek ve mükemmel fotoğraflar çekmek için kesinlikle Navigli Bölgesi' ndeki kanalı ve etrafındaki rengarenk mekanları ziyaret etmeniz gerekiyor.

    Alışveriş Tutkusu
Az önce bahsettiğim Milano Meydanı' nda yer alan Milano Galleria Vittorio Emanuele Alışveriş Merkezi, olduça yüksek demir çatı üzerine camların örtülmesiyle oluşturulmuş çok şık ve tarihi bir bina. Kendinizi sokakta geziyor gibi hissediyorsunuz ancak çok yükseklerde camdan bir tavan hava şartlarından etkilenmenizi engelliyor. Alışveriş Merkezi, 1867 yılında İtalya Kralı II. Vittorio Emanuele aracılığıyla yapılmış ve binaya onun ismi verilmiş. Binaya adeta bir sanat galerisi havası katan mozaikler ve tablolar oldukça ilgi çekici. Milano' nun modanın başkenti olduğu düşünülürse böyle görkemli bir tarihi yapının içerisinde birçok ünlü markaya ulaşabiliyor olmanız tam manasıyla isminin hakkını veriyor. Alışveriş yapmaktan yorulduğunuz anlarda, İtalyan Mutfağına ait birbirinden güzel lezzetleri tadabilmeniz için restoran ve cafeleri ziyaret etmeniz yeterli olacaktır.


    Milano Duomo Katedrali
İtalya yarımadasında yer alan Vatikan' daki Aziz Petrus Bazilikası' ndan sonraki ülkenin en yüksek kilisesi. Adını verdiği meydanda tüm ihtişamı ile yükselen Duomo Katedrali, gotik mimarisi eşsiz detaylarla süslenmiş ayrıntıları ile Milano Duomo Meydanı' na adeta hayat veriyor. Yapımına 1386 yılında başlanan katedralin yapımı tam 500 yıl sürmüş. Duomo Katedrali hakkındaki ilginç bir inanışa göre; şuan katedrale bakıldığında en üst kısımda hala inşaata devam ediyor havası bulunuyor, bunun nedeni ise katedralin tamamen tamamlandığında tüm dünyaya ait olacağı inanışı olması. İtalyanların ise sadece kendilerine ait olmasını istedikleri katedralin küçük bir bölümünün eksik bırakıp, tamamlamadıkları söylentileri bulunuyor.


    Milano' da Opera
Milano' da opera izleyebilmek sanırım bir ayrıcalık. Operaya biraz bile geç kalan kimse içeri alınmıyor, temsil başladığı an La Scala' da yerinize oturmuş olmalısınız. 3 Ağustos 1778 yılından bu yana tüm temsillerini seyircileri ile buluşturan La Scala' da oyunlar gece yarılarına dek sürebiliyor. Yapının girişinde tüm tarihini detaylı şekilde anlatan Milano La Scala Tiyatro Müzesi bulunuyor meraklıları burayı gezebilirler. Müze içerisinde sergilenen kostümler, resimler ve heykeller oldukça ilginç görsellikler sunuyor.



   Milano' da Tarihi Bir Kale
15. yüzyılda yapılmış asıl adı Milano Castello Sforzesco olan kale, Sforza ailesinin ilk Milano dükü olan Francesco Sforza tarafından inşa ettirilmiş. Kale geçmiş tarihi boyunca pek çok savaşa şahitlik etmiş. Dört kenarlı tuğla bloklardan inşa edilmiş dikkat çekici kale, 19. yüzyıldaki restorasyonda yenilenmiş. Kalenin büyüleyici görselliğinin yanı sıra içinde de gezilebilecek birçok müze olması diğer bir çekici yanını oluşturuyor. Birbirinden değerli ve ilginç tarihi eserlerin sergilendiği müzeleri gezerseniz, Rönesans Dönemi sanatçısı Michelangelo ya ait Pieta Rondanini eserini görebilir ve 14. yüzyıla ait olan Barnabo Visconti nin mezarını gezebilirsiniz.



   Kale içindeki diğer müzelerde resim galerisi, Antik Çağ Sanatları Müzesi, Müzik Aletleri Müzesi gibi sanatsal ve hoş sergiler de gezilebilir.



    Milano' da Görülecek Doğal Güzellikler
Milano' da Santa Maria delle Grazie Bazilikası gerçekten görülmeye değecek yerlerden biri. Burasının özelliği Unesco Dünya Mirasları Listesi nde yer alması yanı sıra Leonardo da Vinci' nin "Son Yemek" isimli eserinin de sergilendiği yer olması.
    Kültür mirası tarihi yerleri gezdikten sonra Milano' nun doğal güzelliklerine göz atmak isterseniz, şehir merkezine 1 saatlik uzaklıkta yer alan Como Gölü' nü mutlaka görmelisiniz. Burası dünyada en güzel gölleri listesinde yer alıyor. Dik yamaçları kaplayan yeşilin her tonu ve bu dik yamaçların eteklerine cesurca inşa edilmiş evler, göle inanılmaz bir görsellik katıyor. Birbirinden güzel fotoğraflar çekeceğiniz yerlerden biri burası. Gölün etrafında yer alan villaların dünyaca tanınan sanatçılara ait olması da gölün primini arttıran unsurlar arasında. Gölün özellikleri arasında bir rivayet mimarlık mesleğinin burada doğduğuna inanılması. Gölün etrafında yer alan gezmeniz gereken Volto Meydanı ismini pili icat eden Alessandra Volta' dan almış.



   İtalyan Mutfağı
Milano' da pek çok restoran ödüllü olduğu için İtalyan Mutfağı' nın en seçkin kabul edilen lezzetlerine her köşe başında rastlamanız mümkün. Bizim damak zevkimize uyan birbirinden güzel yemeklere sahip İtalyanlar.



    Tadılması gerekenlerin başında ününü dünyaya yaymış incecik hamuru ile İtalyan Pizzaları, mükemmel tadı ile Tiramisu ve ev yapımı soslarıyla yine kendilerinin yaptıkları fesleğenli makarna. Akdeniz mutfağına hakim oldukları için birbirinden lezzetli balık seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

Milano Uçak Bileti Fiyatları Hakkında Bilgi Almak için BURAYA tıklayın



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder