14 Temmuz 2015 Salı

Toprağın Güzelleri; Çiçekler ve Çiçek Yetiştiriciliği / Flower Growing


    Blogumun çiçek yetiştiriciliği için uygun olduğunu sakın düşünmeyin. Gezi, seyahat, doğa, hayat konularının dilsiz seyircilerindendir çiçekler... Çiçekleri seven ve çiçek yetiştiriciliği hakkında bilgi edinmek isteyenler için bu makalem...

Çiçek Bakımında Püf Noktalar Nelerdir?
    Doğaya katkıda bulunmak her şeyiyle çok önemli. Evlerimizde, bahçelerimizde bahar esintilerini hissetmek ve gölgesinde oturacağınız mis kokulu çiçekler veren ağaçlar yetiştirmek bizlerin elinde. Bitkilerin, ağaçların büyüyebilmesi için onlara uygun şartları sağlamamız gerekiyor. Bitkilerimizin sağlıklı olması çin güneş almaları, ortamın sıcaklığı ve nem oranı gibi koşullar oldukça önemli. Bitkilerin çeşitliliği sayesinde ortam ve ihtiyaçları da farklılıklar gösteriyor. Her bitki her yerde yetişemiyor ve eğer istediği ortam sağlanmazsa ölüyor bu yüzden eğer onlara yaşam ortamları sağlayamayacaksak egzotik bitkilerden uzak durmalı ve kendi ortamımıza uyum gösterebilecek bitkiler yetiştirmeliyiz.


    Bahçede Yetişen Çiçekler
Yasemin, manolya, hanımeli mis gibi kokan çiçeklerdir ve bahçede yetişmeye uygundurlar. Bunların yanı sıra bahçenizin özelliğine göre şimşirlerden yollar yapabilir ya da bu ağaçları farklı şekillerde budayarak bahçenizi şenlendirebilirsiniz. Ayrıca Lale, leylak, gül, lavanta gibi hem göze hitap eden renkleri hem de kokularıyla bu muhteşem çiçekleride bahçenizde büyütebilirsiniz.


   Saksıda Yetişen Çiçekler
Bahçeniz yok diye üzülmeyin evinizin camlarını ve balkonlarınızı da mini bahçelere dönüştürebilirsiniz. Cam güzeli, sardunya, menekşe, ortanca, akşam sefası, karanfil ve zambak gibi rengarenk açan çiçeklerde mevsimine göre balkonlarda saksıda yetiştirilebilmektedirler.


Balkon veya saksıda yetiştirilen çiçekler yaşamaları için yeterli ortam oluşturulmuş olsa dahi alması gerekli olan besinler eksik olduğu taktirde çok sağlıklı olamazlar. Sulama ve besin değerleri yüksek olan toprak yanı sıra besin takviyelerini de sularına ekleyebilirsiniz. Eğer imkanınız bulunuyorsa çiçeklerinizi muslk suyu yerine yağmur suyu ile sulayabilirsiniz. Ayrıca haftada bir iki kez, demlediğiniz çayın arta kalan kısmını soğuduktan sonra çiçeklerinize verebilirsiniz. Gelişimi yavaş olan çiçeklerin yapraklarınız yirmi gün süresince bir parça zeytinyağına batırılmış pamuk ile silerseniz bitkiniz canlanacaktır.


    Çiçekler yerlerinin sürekli değiştirilmesinden hoşlanmayacaklardır. Bu yüzden eğer sağlıklı ve canlı görünüyorsa yerini değiştirmeyin ancak sağlıksız ve solgun göründüğünde yerini dğiştirebilirsiniz.
    Saksı bitkilerinin uyumu için de onlara uygun saksılar kullanabilirsiniz. Toprak saksılar suyu daha iyi geçirirler bu yüzden iğne yapraklı bitkiler için kullanılırlar. Ancak çok fazla suya ihtiyaç duyan çiçekleriniz için plastik saksı kullanabilirsiniz.
    Doğamızın parçası evimizin ve bahçemizin sessiz güzelleri hayatımıza her an renk katıyorlar... Unutmayalım ki; Onlarsız bahçeler bakımsız, balkonlar boş ve doğa ise oldukça yalnızdır...


Silent Beauties of Soil /  Flower Growing
    In flower growing, requiring devoting time and effort, it is necessary to have their way, acquire a knowledge of their life spaces and providing proper conditions to get efficiency.

Make Room for Nature
    The proper conditions are to be provided in order for flowers to be grown fertilely inside house or in the garden. Getting enough sunshine, the temperature of the environment and the moisture rate are of high importance among these conditions.


Beauty In Its Own Position
    Likewise, flowers grown in pots or garden don' t like to be moved often. In order not to damage the plant' s leafs or buds, the most suitable place should be looked for at first instead of frequently changing its position. As too much water will damage the plant, spraying method should be practised.

Different Flowers, Different Pots
    The suitability of the pot for the flower has importance. For instance, as earthen pots get water through in a better way, they will be used for needle-leaved plants. And plastic pots can be used for the plants which need water.

Stems Clasping to Ground
    Packed soil to buy is an option for the fast and healthy growing of flowers, but the chernozem soil is a better one. The flower needs to be cleared of crabgrass growing around it simultaneously.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder