4 Temmuz 2015 Cumartesi

Filipinler' e Nasıl Gidilir? Nereler Gezilir? / Philippines' s Travel Guide


    Filipinler bizim ülke konumumuza göre dünyanın tropikal ucu olarak tabir edeceğimiz kadar uzak ancak Türkiye' ye vize uygulamıyor. Ülkeye giriş esnasında 21 günlük vize veriyorlar size fakat bu süreyi uzamak istediğinizde göçmenlik bürosuna gidip, 40$ vererek 59 güne çıkarabiliyorsunuz. Küçük şehirlerdeki göçmen bürolarında bu işlemi daha kısa sürelerde halledebilirsiniz.



    Filipinler kalabalık büyük şehirlere sahip bir yer. Aktif durumda 20 den fazla volkanik dağı, geçmişi 2000 yıla dek uzanan devasa pirinç tarlaları, birbirinden güzel tropikal adaları ve 100 ü geçik etnik topluluğu ile başınızı döndürecek güzellikte bir ülke.

    Dünyanın en çok kıyı şeridine sahip olma ünvanını elinde tutma nedenlerinin başında 7000 adet civarı irili ufaklı tropikal adaya sahip olması geliyor. Bu denli fazla tropikal adada el değmemiş bembeyaz kumsalların uzandığı bol palmiye ağaçlı, yemyeşil doğaya sahip turkuaz rengi suların çevrelediği eşsiz dünyaya tanık olabilirsiniz.
    Asya kıtasına 966 km açıklıkta bulunan ve Büyük Okyanus' un batısında yer alan Filipinler ülkemize her ne kadar uzak olsa da görülesi fantastik dünyasıyla oldukça ilgi çekici.

Filipinler' e Nasıl Gidilir?
    Bu ülkeye varmak için yapacağınız uçak yolculuklarınızın aktarma sayısı ne kadar fazla olursa uçak biletinizin o denli ucuz olacağını unutmayın. Bunun dışında tüm uçaklar başkent Manila' ya ya da Cebu' ya iniyor.

Filipinler Uçak Bileti Fiyatları için BURAYI tıklayın.
Plane Ticket Price for Philippines is HERE


Filipinler' in Başkenti Manila
    Belki de ilk görüşte dünyanın en gürültülü, kalabalık ve en pis şehri olduğunu düşünebileceğiniz niteliklere sahip Manila. Jeepneyler tarafından tıkanmış korna seslerinin hakim olduğu kaos benzeri bir trafik, dilenen çocuklarla, seyyar satıcılık yapan insanların etrafınızı sarmaya çalışması, çöp dolu idrar kokulu ara sokaklar, kenarlarda yatan evsiz yarı çıplak insanlar... Köylerde hakim olan yoksulluğa bir nebze çare bulabilmek için, son umut kırıntılarını ceplerine koyarak şehre göçmüş fakir kalabalıkların iç yakan tablosu aslında bu...


    Manila ya birçok kültür hakim. İspanyol döneminden kalan eski kilise ve katedralleri görmeniz mümkün. Ancak zengin turistlerin şehrin karalık ve yoksul yüzünü görmeden plaza, gökdelenler ve lüks otellerin çevrelediği gece kulüplerinde doyasıya eğlendikleri Makati Bölgesi farklı bir dünya.         Buna nispeten daha salaş ve sırt çantalı gezgin olan turistlerin takılabileceği bölge ise Adriatico Caddesi. Burada fazlasıyla hostel, otel, restoran, cafe ve bar, pub bulabilirsiniz. Hatta şehrine göre değişmekle beraber hostellerde kalmanin gecelik fiyatı 3$-10$ arasında değişiklik gösteriyor. Ancak ne kadar güvenli olur orasını siz düşünün.


Filipinler de Nereler Gezilir?
    Filipinler de her telden çalabilirsiniz. Emekli olsanız bile bembeyaz kumlarda güneşlenip, denize girebilir ve hafif yürüyüşler, gezintilerle sakin bir tatil geçirebilirsiniz. Ya da extrem sporlar, macera dolu traking gezileri, farklı yerler keşfetme ve dalış etkinlikleri yapabilirsiniz. Tüm beklentiler için seçeneklerin fazlasıyla sunulduğu bir ülke burası.



    Gezinize tropik animasyonlardan çıkmış gibi görünen muhteşem kumsalların sardığı masmavi suların kıyıya vurduğu palmiyelerin gölgelediği mehşur Boracay Adası' ndan başlayabilirsiniz. Daha sonrasında biraz kültür gezintisi yapmak içi Manila' daki 1607 yılında yapılmış San Agustin Kilisesi' ni gezebilirsiniz, mimarisindaki İspanyol-Endülüs çizgilerini farkedeceksiniz. Hazır Manila' dayken Santiago Kalesi' ni de ziyaret edin. Sonrasında Unesco Dünya Mirası Listesi nde yer alan 2000 yaşındaki pirinç tarlalarını ziyaret etmek ve nefes kesici fantastik fotoğraflar çekebilmek için rotanızı Batad ve Banaue ye çevirmeniz gerekiyor.



    Filipinler Bohol da bulunan son derece sıradışı olan coğrafi oluşumları mutlaka görmelisiniz bunların ismi; Çikolata Tepeleri... Yaklaşık olarak 1268 koni biçiminde aynı boyutlarda tepeler, 50 km2 den fazla devasa boyutlarda yer kaplıyor.  Filipinleri koruma alanlı doğal parkı olan Puerto Princesa Subterranean River National Park ı ziyaret edebilirsiniz.


Ancak buraya gidebilmek için Manila şehrinden 1 saat süren uçak yolculuğuna katılmanız gerekiyor, eğer Cebu Pacific in indirimli uçuşlarını yakalarsanız uçak biletine 25$-30$ civarı ödersiniz. Turistler için kayıklarla dünyanın en büyük yer altı nehrine geziler düzenliyorlar ve yer altından su üzerinden 8,2 km kadar devam edilebiliyor, fazlasıyla ilgi çekici bu deneyim için önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.



    Avustralya' da bulunan en büyük mercan resifi olan Great Barrier Reef ten sonra Filipinlerde dünyanın 2. büyük mercan resifi olan Apo Reef i görebilir ve Donsol' da diving (dalış) etkinliklerine katılarak zararsız köpekbalıkları ve dev balinalarla beraber yüzebilirsiniz.

Filipinler' in Yazlık Bölgesi Baguio
    Filipinliler Baguio yu yazlık yer olarak kullanıyorlar. Çünkü burası deniz seviyesinden tam 1500 metre yükseklilte ve ferahlatan esintileri her daim buraya hakim. Çevresinin yağmur ormanlarıyla kaplı olduğu dağlar arasındaki şirin bir vadide yer alıyor. Manila' dan 5-7 saatlik bir otobüs yolculuğu ile buraya ulaşabilirsiniz. Burada evi olan Filipinliler şehrin bunaltıcı havasından kurtulup, soluğu burada alıyorlar. Bu bölgede gezebileceğiniz yerler ise; Mines View Park, Burnham Park ve Wright Park.


Baguio is Summer Places for Philippines
    This area is 1500 meters above of sea level. There surrounding rainforest and mountains. Filipinos escaping to here from Manila' s hot weather. Refreshing breeze is everywhere in here. You can see Mines View Park, Burnham Park ve Wright Park in Baguio.


Boracay Adası
    Filipinler bünyesinde 7107 adaya sahip ancak en ünlüsü ve turistler tarafından tercih edileni Boracay. 1970 lere dek sadece ufak bir balıkçı kasabası olan Boracay, şimdilerde eğlencenin ve sporun merkezi haline gelmiş durumda. Özellikle Rus Turistlerde her yıl burayı daha fazla tercih etmeye başlıyorlar. Sizi sizden alacak bembeyaz kumsallar, buna eşlik eden masmavi deniz ve muhteşem gün batımı ile enfes bir tatil geçirebilme olanakları sunuyor.
    Boracay da Konaklanabilecek Oteller; Boracay Garden Resort, Hotel Soffia Boracay, La Carmela de Boracay,

Boracay Island
   Boracay Island is most popular area for tourists in Philippines. Boracay is sports and entertainment center now. White sand beaches, turquoise sea and magnificent sunset view together in here.
Hotel Ideas for Boracay IslandBoracay Garden ResortHotel Soffia BoracayLa Carmela de Boracay,


El Nido Adası
    Hükümet tarafından koruma altına alınmış olan ada, kireç taşı kayalıklarının muazzam görüntüleriyle birleşiyor ve harika görsellik sunuyor. Burada güneş, kum, okyanus ve kaliteli yemek bulabilirsiniz. Doğanın eli ile yağmurlar, rüzgarlar ve güneş ışıkları kayaları adeta sanatçı edasıyla şekillendirmiş. El Nido bölgesinde yer alan 30 dan fazla dalış noktasından bir kaçını tercih edin ve rengarenk su altı dünyasına tanık olun. Renkli balıklar, mercanlar ve şirin kaplumbağaları fotoğraflayabilirsiniz. Ayrıca çok sayıdaki gizli koydan birini keşfederek sadece size aitmiş gibi görünen bir koyda yüzebilirsiniz.
    El Nido da Konaklanabilecek Oteller: Island Front Cottages - El Nido Viewdeck Inn - Ipil Travelodge El Nido

El Nido Island
    This island protected by Philippines' s government. Natural limestones have great visuals everywhere in island. You can choosing many place for diving of more than 30 diving places. There are too many secret bay and you can discover this bays by boat tours.
Hotel Ideas for El Nido IslandIsland Front Cottages - El Nido Viewdeck Inn - Ipil Travelodge El Nido

2 yorum:

  1. boracay'dan El nido'ya nasıl gidebiliriz?feribot var mı,varsa kaç saat sürüyor?ücreti aşağı yukarı ne civarda biliyor musunuz?

    YanıtlaSil
  2. Ben filipinlere turist olarak gitmek istiyorum gidiş dònüş nekadar para harcarım.

    YanıtlaSil