21 Ekim 2015 Çarşamba

Göreme Kaya Kiliseleri / Goreme National Park, Cappadocia


   Nevşehir' in tarihi ve arkeolojik zenginliklerinin toplandığı Göreme Bölgesinde turistlerin en çok ilgisini çeken, Peribacaları ile X. Yüzyılda kayaların içine oyulmuş, ortaçağ Bizans sanatının en güzel freskleriyle süslü kaya kiliseleridir.

Göreme Bölgesi Kaya Kiliseleri

    Sayıları 365' i bulan kaya kiliseleri, Nevşehir' in Göreme bölgesinde aşınma sonucu meydana gelen kayaların içine oyulmuştur. O çağlarda, dünyadan elini eteğini çeken keşişler, ömürlerinin geri kalan günlerini dua ederek geçirmek için bu kiliselere çekilirlermiş. Uzaktan bakıldığı zaman kaya kiliseleri, üzerine oyulmuş küçük pencereler ve tepelerinde yine aşınma sonucu oluşmuş küçük kubbeciklerle birer ortaçağ şatosunu andırırlar.


    Kiliselerin iç duvarlarında, bugün çoğu silinmiş ve renkleri solmuş bile olsa, Bizans resim sanatının o devirlerini yansıtan freskler yer alır. Ziyaretçiler, gün ışığından yararlanarak ya da fenerlerle kiliselerin içini gezebilirler. Kaya kiliselerinin en ünlüleri Tokalı Kilise, Elmalı Kilise, Karanlık Kilise, Çarıklı Kilise, Yılanlı Kilise ve Kılıçlar Kilisesi' dir.

Göreme located among the "fairy chimney" rock formations, is a town in Cappadocia, a historical region of Turkey

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder