18 Ekim 2015 Pazar

Venedik Lagünü / Venice Lagoon


   İtalya' nın incisi Venedik şehri, uçsuz bucaksız bir lagünün veya bir deniz kulağının ortasında bulunuyor. Adriyatik denizinin kuzeyindeki bu lagün, Piave ile Pro ırmaklarının taşıdığı alüvyonların birikmesiyle oluşmuş.


    Dünyanın En Garip Yer Şekillerinden Biri

    Venedik, dünyanın en garip yer şekillerinden biri kabul ediliyor birbirinden ayrılan 177 civarı kanalla birbirlerine bağlanan 118 ada üzerine kurulmuş bir yer. Şehrin caddelerinde ve ara sokaklarında yalnızca yayalar dolaşabilir, gelen turistler arabalarını şehrin girişindeki garajlara bırakmak zorunda kalırlar. Yinede kesinlik görülmesi ve gezilmesi gereken bu şehrin ulaşımı deniz taşıtlarıyla yapılır; Venedik' in sembolü sayılan gondollar, motorlu kayıklar, küçük vapurlar...


    Çöpler, bizdeki gibi kamyonlarla değil, çatanalarla toplanır. Tüccarlar mallarını vapurla taşır, cenazeler de Büyük Kanal' ı bir uçtan öbür uca aşarak San Michele şehir mezarlığına kadar giden bir vapurla kaldırılır.
    Sayısız özellikleri olan Venedik, anıtları, yapıları, karnavalları, yortuları, sayısız sanat eserleri ve nefis iklimiyle büyük bir turizm merkezi olduğu kadar hatırı sayılır derecede de ticaret ve endüstri kenti olma özelliği taşıt. 
    Venedik ve Venedik Karnavalı hakkındaki diğer yazıma ulaşmak için TIK TIK...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder