10 Ağustos 2015 Pazartesi

Elche Palmiyelikleri, İspanya / Elche Palm Trees, Spain


    İspanya' nın güneyinde, denizden birkaç kilometre içerideki, palmiyeler arasında kaybolmuş Elche Kentine gelen turistler, kendilerini Afrika veya Arabistan' da sanabilirler. "İspanya' nın Kudüs' ü" olarak bilinen Elche Şehri bu adı hakediyor.


    İspanya' nın bu köşesinde, upuzun gövdeleri ve hafif bir rüzgarda bile sallanan büyük yapraklarıyla milyonlarca devasa palmiyeler yükselir ve bu sıcak Akdeniz şehrine ser,n gölgelikler yayarlar. Bu şaşırtıcı güney kentinde, İspanya' da ayrılmadan, insan kendini birden ilginç bir vahanın ortasında buluyor gibi hissedebilir.


    İspanya' ya gelindiğinde mutlaka gezilmesi gereken Elche Kenti' nde çeşitli palmiye türlerinden başka, meyveleri kışın toplanan hurma ağaçları da büyük yerler kaplıyor. Bu Avrupa ülkesinde hiç beklenmeyen hurma ağaçlarını eski zamanlarda Kartaca' lılar dikmiş. Arap istilası zamanlarında çok bakım gören ve hızla gelişen Elche Şehri, yüzyıllardan günümüze dek süregelen bir gelenekle de insanları şaşırtır.


    Vinalopo Boğazı' ndan gelen ve tarlalarda açılmış arklardan akan acı su, her sabah açık arttırma ile çiftçilere satılır. Elche' deki "Papaz Bahçesi" çok ilginç ve çekici bitkilerle dolu görülesi bir tabiat müzesi niteliğinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder