17 Ağustos 2015 Pazartesi

Tahiti Hakkında / About Tahiti


    Büyük Okyanus' un ortasında bulunan ve Okyanusya Kıtası nın büyük bölümlerinden Polinezya' ya dahil olan Sosyete Takımadalarının en önemli adası Tahiti, Fransa' ya ait bir ada. Bir görenin bir daha unutamadığı bu masalsı tropikal ada, gerçek bir yeryüzü cenneti kıvamında.
    Polinezya' da hayat şartları öylesine elverişlidir ki insan orada gününü gün ederek yaşamanın sırrını öğrenebilir. İklim, deniz ve manzara, yeryüzünün bu köşesini bir turist cennetine çevirmek için sanki birbiriyle yarış ederler. Çağdaş uygarlığın istilasına rağmen yerli halk, neşe ve konukseverlik kelimeleriyle özetleyebileceğimiz atadan kalma geleneklerini bırakmamışlar.


    Altın gibi parlayan Tahiti kumsallarını, deniz gölcüklerinin mavisi ile hindistan cevizi ağaçlarının yeşili çevreler. Adanın bereketli topraklarından çiçekler ve meyveler adeta fışkırır. Balıkçılık yapan Tahitili halk, deniz gölcüklerinde ihtiyacını kat kat karşılayan bol balık bulur. Bu neşeli insanlar her olayı, gitarlarının eşliğinde şarkı söyleyip, dans etmek için fırsat olarak görürler. Ressam Gaugin gibi çoğu kişi bu cennet güzelliğindeki adada yaşamayı hayal eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder