20 Ocak 2017 Cuma

Amazon Ormanlarındaki Huaorani Kabilesi

Amazon Ormanlarındaki Huaorani Kabilesi

    Amazon Ormanları'ndaki Huaorani Kabilesi ilk kez görüntülendi. Ekvador'da yer alan Amazon Ormanları'nda yaşayan ilginç kabile, ağaçlardan ağaçlara atlayıp, maymun avlayarak hayatlarını devam ettiriyor.

Maymunlar Besin Kaynakları

    Ormandaki küçük maymunlar Huaorani Kabilesi için en önemli besin kaynakları arasında. Ekvador Hükümeti 1990 senesinde Amazon Ormanları derinliklerinde yaşayan bu kabile için koruma altına alan bir düzenlemeyi yürürlüğe sokmuş.

4000 Nüfuslu Kabile

     Huaorani Kabilesi 4000 kişiden oluşan ve son derece basit şekilde hayatlarını sürdüren yağmur ormanları derinliklerinde yaşayan bir kabile. Bu ilginç insanlar ilkel hayat tarzını benimseyerek, kendilerinin oluşturduğu üflemeli borularla ağaçlarda gezinerek maymun avlıyorlar.
    Evrimin canlı kanıtı olan bu insanlar sürekli ağaç tepelerinde olduğu için vücutları fiziksel açıdan bir hayli değişim geçirmiş, özellikle ayak yapıları ağaçlarda tutunmaları açısından farklılaşmış durumda.

    Sadece kendileri ormandaki canlıları avlayarak ve bunları yiyerek hayatta kalıyorlar. Fast food nedir bilmeyen bu insanlar daha önce marketle ve o tarz ürünlerle de karşılaşmamışlar. Maymun eti dışında, tukan kuşu ve pekari domuzu avlıyorlar ve çeşitli bitkilerle besleniyorlar.


    Barışçıl olan Huaorani Kabilesi sık sık İngiliz fotoğrafçı Pete Oxford tarafından ziyaret ediliyor. Pete onların ilginç hayatlarını fotoğraflarla ölümsüzleştiriyor ve dünya ile paylaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder