19 Ocak 2017 Perşembe

İzlanda 2018 Yılı İçin 4000 İşçi Alacak

İzlanda 2018 Yılı İçin 4000 İşçi Alacak

    Dünya'nın en mutlu ve refah düzeyi en yüksek ülkelerinden biri olan İzlanda, 2018 yılı için yabancı işçi ihtiyacını karşılamak adına yaklaşık 4000 işçi alacağını açıkladı.

İzlanda 4000 Yabancı İşçi Alacak

    İzlanda yerel halkı çalışma alanları konusunda en fazla turizm sektörünü tercih ediyor ve aynı zamanda yeteri kadar iş gücünün de olmaması göçmenlere ihtiyaç duyduğunu belirten İzlanda, 2018 yılında minimum 2500 kişi en fazla ise 4000 yabancı işçi alabileceğini açıkladı.



    İzlanda iş kurumu olan Samtök Atvinnulifsins' in eski CEO'su olan Sosyal Çalışmalar Bakanı Þorsteinn Víglundsson ekonominin gelişme ve sağlıklı olarak ilerlemesi için İzlanda'nın da, Avustralya ve Kanada gibi yabancı göçmen istihdamı politikaları üzerinde çalışmalar yapması gerektiğini belirtti. Tabiki İzlanda'da yaşamak için soğuğu biraz sevmeniz gerekiyor, çünkü bilindiği gibi İngilizcesi "İceland" yani "Buzlar Ülkesi" anlamına gelen İzlanda'da kışlar fazlasıyla uzun. Aynı zamanda orada yaşayıp çalışacaksanız, ilginç ve zor gibi görünen İzlanda dilini de öğrenmeniz gerekiyor.

İzlanda Yabancı Göçmen Alacak

    İzlanda Yabancı Göçmen Alacak, bununla ilgili yapılacak güncel açıklamaları dilerseniz Samtök Atvinnulifsins' in sitesinden takip edebileceğiniz gibi Türkçe olarak takip etmek isterseniz de blogumdan gelişmeleri takipte kalabilirsiniz. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder