13 Ocak 2017 Cuma

Norveçli Aile Camdan Kubbenin İçindeki Evde Yaşıyor

Norveçli Aile Camdan Kubbenin İçindeki Evde Yaşıyor

    Neden mi camdan bir kubbe? Çünkü bu cam kubbe güneş panelleriyle kaplı, bu da ısıtma ve sıcak sularının olmasını sağlayan önemli bir etken...

Camdan Kubbenin İçinde Kilden Ev

    Altı kişiden oluşan bir ailenin yaşadığı bu ev, kil ve su kullanılarak, camdan bir kubbenin içine inşaa edilmiş. Cam kubbe sekiz metre yükseklikten oluşuyor. İçinde ise çok şirin üç katlı bir ev bulunuyor. 


    Ayrıca evin dış duvarları ile, cam kubbe arasında da hatırı sayılır bir boşluk bulunuyor. Bu alanı ekolojik bir tarım alanına dönüştüren Hjertefolger ailesi, burada kayısı, üzüm, kivi, erik, domates, salatalık, biber gibi pek çok sebze meyve yetiştirebiliyor.


    Haliyle canlı yaşamının olduğu bu evden atık su çıkıyor ve bu da değerlendirilip, bahçedeki alanın sulanması ve gübrelenmesinde kullanılıyor. Ev temizliği için biyoçözünür maddeler kullanmaya özen gösteren ev halkı, aynı zamanda atık yiyecekleri de kompost yapıyor. 

Ekolojik Evin Manzarası da Nefes Kesici

    Cam bir kubbenin altında yaşamak yeteri kadar harika değilmiş gibi, bir de nefes kesici deniz ve dağ manzaraları var. Etraftaki vahşi doğa 7/24 ev sakinleri için adeta canlı belgesel gibi. Tabiki gecesi de ayrı güzel; şanslı aile kuzey ışıklarının en güzel tonlarını geceleri cam kubbenin altında izleyebiliyorlar.


    Bu evin muhteşem atmosferinde, huzuru bulurken, sakinliğinde resmen sessizliğin sesini duyabiliyor olmalılar.

Ekoloji Dostu Aile

Ekoloji distu Hjertefolger Ailesi'nin planları bununla da bitmiyor. Bu evde atölyeler, dersler, turlar ve konserler düzenlemeyi planlıyorlar. Aynı zamanda tutkunu olduklar yoga ile ilgili yoga eğitimi tatili yapmak ve yaz kampına gelmek isteyenler içinde bungalov evler yapma hayalleri de var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder