4 Ağustos 2015 Salı

İspanya, Sevilla da Nereler Gezilir?


    Endülüs' ün başkenti Sevilla nın portakal ve limon gibi narenciyelerin mis gibi kokusunu saldığı sokaklarında dolaşırken tarihte hoş bir yolculuğa çıkacaksınız. Sanat ve tarihle yoğrulmuş Sevilla Kenti bambaşka bir tatil fırsatı sunuyor ziyaretçilerine.
    Ortaçağ' ın ezgilerini taşıyan romantik kentin halkıda şüphesiz romantik ve duygusal insanlar. Endülüs' ün başkenti olan Sevilla, İspanya da Flamenko' nun da kalbinin attığı yer. Şehrin her köşesinde tarihin ve sanatın dokunuşlarına tanık olacağınız bu güzel şehirde bildiğiniz tatillerden çok daha farklı bir deneyim yaşayacaksınız.


    Sevilla nın İhtişamlı Binaları
Özerk Endülüs bölgesindeki en fazla nüfusa sahip şehir İspanya üzerinde Sevilla kenti. İhtişamlı binalar ve Endülüs mimarisi ile harmanlanmış kültürün seyrine doyamayacaksınız. Kesinlikle görülmesi gereken ünlü Alcazar Sarayı sizi etkisi altına alacak. Muhteşem bahçesi ile Sevilla Katedrali' de görülmesi gereken bir diğer tarihi yapı.


    Endülüs döneminde camii olarak hizmet vermiş, günümüzde ise çan takılarak kiliseye dönüştürülmüş Giralda Tower yine mimari açıdan dikkat çekilen yapılardan bir diğeri. Bu güzel şehrin meydanlarında, sokaklarında doyasıya gezip, kendinizce keşifler yapabilirsiniz. Sıcak kanlı halkı İngilizce bilsede bilmesede size yardımcı olmak için tüm mimiklerini kullanıp el kol hareketleriyle sempatikçe tariflerde bulunacaklardır.

    Sevilla Mutfağı İle Lezzet Keşfi
Yemek seçenekleri bakımından İspanyol mutfağı oldukça zengin. Yerel mutfaktan yemekleri tadıp, lezzetine doyabilirsiniz. Bizim damak zevkimize uygun yemekleri ile Dünya mutfağından da özel lezzetler sunan yerler bulunuyor. Gazpacho Andaluz isimli soğuk servis edilen bir çeşit domates çorbasını tadabilir Pescaito Frito ismindeki leziz balık kızartmasını deneyebilirsiniz.




   Seville in Spain, probably one of the most magical places I have visited in Europe.
 Moorish Garden by ferryvn - The wide open doors of the Moorish Garden at the Reales Alcazares in Sevilla (Spain) invite you for a revitalizing visit. *Unesco World Heritrage, Sevilla, Andalucia, Spain.
    Plaza de España ("Spain Square", in English) is a plaza located in the Parque de María Luisa (Maria Luisa Park), in Seville, Spain built in 1928 for the Ibero-American Exposition of 1929. It is a landmark example of the Renaissance Revival style in Spanish architecture.
    La Giralda, bell tower of the Sevilla cathedral and minaret of the former mosque. The view of the city is worth the climb to the top.

2 yorum:

  1. Kültürü ve Tarihi ile Sevilla gerçekten mükemmel bir kent, güzel bir yazı olmuş eline sağlık ;)

    YanıtlaSil