8 Temmuz 2016 Cuma

Kapadokya Gezi Planları Yeni Konaklama Fikirleri

Kapadokya Gezi Planları Yeni Konaklama Fikirleri

Kapadokya Peri Masalı Misali...

    Kapadokya üzerine ne kadar çok yazı yazsam da dört mevsim apayrı bir büyüsü olan bu güzel yerden vazgeçemiyor insan. Sonbaharlarının ılık geçtiği, kışlarının ise beyazlar içinde bir masal diyarına büründüğü Kapadokya, milyonlarca yıllık bir süreçte meydana gelmiş Peri Bacaları, Erciyes, Güllü Dağı ve Hasan Dağı' nın püskürttüğü lavlar sonucunda meydana gelmiş harika bir yer.
Hitit, Pers, Frig, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı gibi pek çok medeniyete beşiklik yapmış ve bu medeniyetlerinin insanlarının birçoğu da bu ilgi çekici kayalara oyulmuş evlerde yaşamış.

Kapadokya Balon Turu Kaçırılmayacak Bir Deneyim

    Unesco Dünya Mirası Listesi' nde yerini alan Göreme Açık Hava Müzesi gezilecek rotalar arasında güzel bir seçim olacaktır. Birazcık uykunuzdan erken uyanıp, sabahın ilk saatlerinde yapılan Kapadokya Balon Turu macerasını sakın kaçırmayın; heyecan ve görsel güzellikler eşliğinde anılarınızda unutulmaz yeri kesin alacak. Balon turu için birçok özel şirket olduğunu görünce hangisini seçmeli diye kafanız karışabilir, benim tavsiyem; Türk Hava Kurumu, balon turu bitiminde katılım sertifikanızı alıp, ikram edilen şampanya eşliğinde mest oluyorsunuz.

Derinkuyu ve Kaymaklı Yeraltı Şehirleri

    Gezi duraklarında çok önemli yere sahip olan bu gizemli yeraltı şehirlerine hayran kalmamak mümkün değil vallahi. Özellikle benim ilgimi çeken yerin sekiz kat aşağısına inen ve isminin hakkını fazlasıyla veren Derinkuyu Yeraltı Şehri. İnsanın hayal gücüne soğuk duş etkisi yapan bu yeraltı şehirlerinde geçmişte binlerce insanın yaşadığını, şehirlerini savaşlardan korumak için kat kat yeraltına yerleştirdiklerini ve burada yeme-içme, konaklama, okul, ahır, kiler, kilise, şarap mahzeni ve mezar odaları gibi kapsamlı yerler oluşturduklarını görünce hayranlık duymamak da mümkün olmuyor. Eğer ayrıntılı incelemek istiyorsanız Derinkuyu ve Kaymaklı Yeraltı Şehirleri başlığına tıklamanız yeterli...

Ihlara Vadisi

    Paşabağ Vadisi' ndeki peri bacaları ziyaretinden sonra, sizde benim gibi doğa tutkunu bir gezginseniz mutlaka Ihlara Vadisi' ni ziyaret edin derim. Vadinin ortasından Melendiz Çayı geçiyor, eşsiz bir yeryüzü şekline tanık olabileceğiniz vadide derin yarık ve uçurumların görünüşleri nefes kesici. 
    Yürüyüş parkurunuz içinde kalan tarihi kiliseleri de gezip, fotoğraflamayı ihmal etmeyin. Gezimize mola verdiğimizde, nehir üzerine kurulmuş ahşap barınaklarda soluklanıp, yemek yedik ve yorgunluk kahvemizi içtik harikaydı, tavsiye ederim.
    Bu civarda en güzel fotoğrafları çekebileceğiniz lokasyon bence Ürgüp' teki Temenni Tepesi, görene kadar bekleyin :)

Kapadokya' da Alışveriş

Benim gibi el yapımı, etnik figürlere, kilim, takı gibi ürünlere ve gittiğiniz yeri sembolize eden biblo tarzı heykelciklere merakınız varsa; Göreme, Avanos ve Ürgüp' teki dükkanlar bunun için biçilmiş kaftan. Yöresel olarak mermer benzeri taştan oyularak yapılan bir sürü figür, heykelcik ve mutfak eşyası da göreceksiniz. Ayrıca bir önerim de buradan birazcık vakit arttırarak Devrent Vadisi' nde fotoğraf çekmeniz olacaktır, yol üstünde çok değişik peri bacaları görmenizde mümkün.

Kapadokya' da Nerede Ne Yenir?

    Kapadokya Restoran konusunda çok zengin, yörenin en ünlüsü tabiki testi yemeği, Fırın Express' in 28 liraya et testisini denemenizi tavsiye ederim. Ayrıca pide severler için burada pide çeşitleri de 7 liradan, ben ızgaradan vazgeçmem diyenler için ise ızgara çeşitleri 15 liradan başlıyor.
    Göreme' de bulunan Anatolian Kitchen size ilginç gelecek bir lezzet sunuyor; soğan ya da tandır çorbası tek kelimeyle müthiş fiyatı 7 lira sonrasında bunu bir tatlı ile süslemek isterseniz künefesi 12 lira.
    Öğlen atıştırmalıkları isterseniz Fat Boys Bar' ın ev yapımı hamburgeri çok leziz fiyatı 14 lira, ama buranın asıl spesyali et sarması ve kiremitte köftesi 17 lira.
    Özel bir akşam yemeği için tercih ettiğimiz mekan Ürgüp' te bulunan Ziggy Restoran' dı. Yöresel meze, ana yemek ve tatlı menüsü kişi başı 55 lira ve çok lezzetli.

Kapadokya' dan İnciler...

  • Bir zamanlar meşhur dizisi "Asmalı Konak" ın unutulmaz evi Ürgüp' te bulunuyor. Merak ediyorsanız uğrayın ziyaretçilerin akınına uğrayan mekanda restoran da var.
  • Kapadokya' da gün batımının en güzeli yaşamak istiyorsanız, sorgusuz sualsiz Kızılçukur Vadisi' ne gidin.
  • Avanos' daki çömlekçileri mutlaka ziyaret edin. Elinizi çamur daldırın ve çark üzerinde çömlek yapmayı deneyin, burada çömlek yapımında kullanılan kızıl çamur dünyaca ünlü.
  • Aşk Vadisi yürüyüş yapmanız için sizi bekliyor. Hatta atla gezebilir ya da atv' lerle çevreyi keşfedebilirsiniz.
  • Peri bacalarının bazıları eski yıllarda olduğu gibi hala ev olarak kullanılıyor. Bazı aileler hala peri bacalarında yaşıyor, eğer rehber eşliğinde Kapadokya Turu yaptıysanız ziyaret etme şansı bulabilirsiniz.
  • Kapadokya' nın ünlü şarabından, pekmezinden ve kabak çekirdeğinden mutlaka almalısınız. Şarap tadımı yapmak isterseniz Turasan Bölgesi' ndeki üretim yerlerini gezebilirsiniz.

Kapadokya Otelleri ve Konaklama Fikirleri

Sizler için araştırdım ve bu sefer bir değil tam dört otel fikri ile karşınıza çıktım. Her bütçeye hitap edebilen oteller Kapadokya' da var. Konseptler genellikle aynı...
Ürgüp' te yer alan otel, eski Ürgüp evleriyle çevrili dar bir vadide bulunuyor. Manzarasını çok etkileyici bulduğum otel eski bir Rum Konağı. Kışın ayrı bir atmosfer yaratan şöminesi, zengin kahvaltısı, bütün odalarda Tv, kalorifer, internet ve jakuzisi ile bence muhteşem bir seçenek. Sıcak ve güzel havalarda dışarıdaki havuza girilebiliyor. Kahvaltı dahil kişi başı konaklama 75 lira.
Göreme' deki bu mağara otel mistik bir atmosfere sahip. Kışında kalorifer sistemi sayesinde taş odalarında kalmak keyifli olur. Açık terası bulunuyor ve manzarası enfes. Bütün odalarında internet var. Ama otelin sınırlı sayıda odası olduğu için bence erken rezervasyon şart. Kahvaltı dahil kişi başı konaklama 60 lira.
Göreme' deki bir başka güzel otel Heybe. 33 tane odaya sahip otel merkeze 3 dakikalık bir yürüyüş mesafesinde. Açık büfe zengin ve yöresel kahvaltısı var. Odalarında Tv, klima, wifi mevcut. Ayrıca yeni sezonunda havuz ve saunası da hizmete açılacakmış duyurulur. Kahvaltı dahil kişi başı konaklama 75 lira.
Otelin 13 odası ve 42 çeşitten oluşan zengin bir kahvaltısı var. Her odada klima, Tv ve wifi bulunuyor. Odalar kayadan oyma ve otantik bir güzelliğe sahip, balkonda da oturup manzara keyfi yapabilirsiniz. Kahvaltı dahil kişi başı konaklama 75 lira.

Kapadokya ile ilgili izlenimlerimde benden şimdilik bu kadar umarım işinize yarar bilgiler bulmuşsunuzdur dostlar :)

1 yorum:

  1. Kapadokya hakkında çok başarılı ve bilgilendirici bir makale olmuş bayıldım emeğine sağlık :))

    YanıtlaSil