23 Temmuz 2016 Cumartesi

Üst Düzey Mesleklerini Bırakıp Dünya Turuna Çıktılar



Üst Düzey Mesleklerini Bırakıp Dünya Turuna Çıktılar

Keşke hepimiz bu çiftin yapabildiğini yapsak ve şöyle tüm işi, gücü stresi geride bırakıp kendimizi doğa ile başbaşa dünyayı gezerken bulabilsek... Kimbilir belki bir gün...

Kurumsal işlerde üst düzey pozisyonlarda uzun süre çalışıp bu hayattan sıkılan ve dünya turuna çıkanların haberlerini sık sık okuyoruz. Bu kez haber ABD’den geldi. Nikki Levi ve Jakob Celnik çift, dünyanın en büyük şirketlerindeki görevlerini bırakıp, 16 ay süren dünya turuna çıktı. Hem de içini eve çevirdikleri bir minibüs ile... İşte bu çiftin hikayesi:

Business Insider sitesinin çiftin kendi paylaştığı fotoğraflardan derlediği haberine göre çiftin yolculuğu tam 16 ay sürdü. Levi ve Celnik ikilisi ilk olarak Kanada’ yı karış karış gezdikten sonra Kaliforniya’ nın batı kıyılarını, Orta ve Merkez Amerikayı ve Arjantin’i gezdi.



Levi, bu yolculuğa çıkmadan önce ABD’ nin en büyük bankalarından Citigroup’ un kredi araştırmaları biriminde analist olarak 4 yıl çalıştı ve sonrasında Apple’ a geçti.


Celnik ise ABD’ nin ve dünyanın sayılı finans şirketlerinden Blackstone Group’ ta, New York’ ta üç yıl çalıştıktan sonra dünyaca ünlü ABD’ li yatırımcı George Soros’ un fon şirketi Soros Fund Managemet’ ta çalıştı.


Business Insider’ a konuşan çift, işlerinden istifa ederken en çok paradan endişe ettikleri ifade etse de sonrasında aslında insanların sadece paranın peşinde koşmaması gerektiği belirttiler.



Levi, “İçimize döndüğümüzde sadece para için endişe etmemeliyiz. Zamanı geri alamayız bu yüzden de sevdiğimiz şeyleri yaparken eğlenmeliyiz. Sevdiğimiz insanlarla zaman geçirmeli, evcil hayvanlarımızla ilgilenmeliyiz” dedi. Levi ve Celnik’ e bu yolculuklarında köpekleri Leika da eşlik etti.


Çift yolculuklarına Mayıs 2014’ te başladı ve tam 16 ay sürdü. Çift yolculukları için 2008 Dodge Sprinter model bir minibüsü modifiye etti. Çift en çok Pasifik Okyanusu kıyılarının kendilerini etkilediğini ifade ediyor. Kaynak


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder