27 Temmuz 2016 Çarşamba

OHAL Döneminde Yurt Dışına Çıkarken Bilinmesi Gerekenler

OHAL Döneminde Yurt Dışına Çıkarken Bilinmesi Gerekenler

Merhabalar dostlar bildiğiniz gibi Türkiye’ den yurt dışına yapılacak çıkışlar 15 Temmuz’dan sonra Türk vatandaşları için bir hayli zorlaşmış durumda. Güvenlik tedbirleri kapsamında, yeşil ve gri pasaport sahipleri, bağlı bulundukları kurumdan izin yazısı almaları kaydıyla seyahat edebilecek.

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından alınan güvenlik tedbirleri kapsamında, hususi (yeşil) ve hizmet (gri) pasaport sahipleri, bağlı bulundukları kurumdan görev ya da yurt dışına çıkış izin yazısı alarak seyahat edebiliyor.
Atatürk Havalimanı Pasaport Kısım Amirliği yetkililerden alınan bilgiye göre, hususi ve hizmet pasaportlu vatandaşlar belirli şartlarla yurt dışına çıkabiliyor.


Yurt dışına çıkış için izin yazısı

Hususi ve hizmet pasaportlu vatandaşlar, bağlı bulundukları kurumdan görev ya da yurt dışına çıkış izin yazısı almalarının ardından seyahat edebilirken, eş ve çocukları pasaportun hak sahibinin bağlı bulunduğu kurumdan "Adı geçen şahsın yurt dışına çıkmasında herhangi bir mani kurumumuzca yoktur veya sakınca bulunmamaktadır" şeklinde bir yazı alarak, yurt dışına seyahat ediyor.
Yapılan düzenleme doğrultusunda kamu kurumlarından emekli olan ve yurt dışına çıkacak kişilerden herhangi bir yazı istenmezken, pasaport kontrolleri sırasında Sosyal Güvenlik Kurumu' ndan (SGK) ve ilgili daire başkanlıklarından alınan şifrelerle emeklilik durumu tespit edilebiliyor.
KKTC ile Gürcistan'a seyahat etmek isteyen devlet memurlarına ise izin verilmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder