15 Ocak 2015 Perşembe

2015 Dünya Müzik Festivalleri...


    2015 te her gezgin bir yerlere tatile, keşfe hazır gitmişken, yolları düşer de denk gelirse diye bazı ülkelerin kaçırılmaması gereken tabiri caizse eğlencenin dibine vurabileceğiniz Müzik Festivallerini tanıtacağım.
    Nisan 2015 ayı boyunca Amerika da hatta hatta California eyaletinde olacak gezginlerimizin kaçırmaması gereken bir festival tüm heyecanıyla onları bekleyecek. Festivalin adı Coachella 10-12 ve 17-19 Nisan da bu Amerika nın en popüler Müzik Festivali açılışı AC-DC ile yapacak ve ardından bir çok dünyaca ünlü grubu ve şarkıcıyı ağırlayacak. Bu eğlenceli Müzik Festivali normalde tek hafta düzenleniyorken o kadar ilgi odağı olmuş ve Dünyanın bir numaralı Müzik Festivaline dönüşmüş ki uzatılıp iki hafta sonuna çıkarılmış ve eğlenmeden ayrılan yok bu festivalden...
    Diğer bir capcanlı Müzik Festivali de Danimarka dan. 27 Haziran da başlayacak festival 4 Temmuza kadar bir çok ziyaretçinin akınına uğrayacak. Roskilde Müzik Festivali de Dünya Ünlü grupları getiriyor; Koronos Quartet, Lamb Of God ve daha nicesiyle bu festival Kuzey Avrupa nın en ünlü Müzik Festivali niteliğinde. Çadırlar ve kamp eşliğinde festivalin keyfini sürmek istemeyen ziyaretçiler gece şehirde konaklayabilirler çünkü konser alanları şehre yakın. Bir metal müzik hayranıysanız ve Full Festivalin biletini almak istiyorsanız fiyatlar yaklaşık 300 dolardan satışa sunuluyormuş.
    Ben daha soft müzik ve festivalden yanayım derseniz işte tam sizlik bir festival geliyor; Benicassim Müzik Festivali, 16-19 Temmuz tarihlerinde Barcelona-Valencia nın arasında yer alan muazzam Akdeniz Kıyılarında düzenlenen bu festival, Müzik ile gelenlerin deniz keyfini birleştirmiş ve eğlenceyi kat kat arttırmış durumda. Konser listesi ilerleyen günlerde açıklanacak ama keyifli olur diye düşünüyorum.
   Ve geldik Ağustos ayına 10-17 Ağustos tarihleri arasında Avrupa nın en ünlü festivallerinden biri düzenleniyor; Zigetvar Festivali olarak bildiğimiz fakat orjinalinin Sziget Festivali olduğu muhteşem eğlenceye inanılmaz büyük bir alanda ev sahipliği yapacak. Tüm günler konsere katılmak isterseniz biletler 229 Euro ancak 5 günlükte katılabilirsiniz, 199 Euro. 7 gün sürecek konsere 1000 kadar farklı performans düşünülüyor listeler henüz belirlenmemiş ve buna ek olarak bir çok yan aktivite ile konuklara unutulmaz bir festival sunacakları kesin.
    Eğer sizin de yolunuz baharla beraber buralara düşerse kaçırmayın, üzülürsünüz. Tarihi yerlerinin ve mimarilerinin güzel olduğu bu ülkeleri bir de eğlenirken görüp, Dünya nın dört bir yanından insanlarla tanışıp, harika bir tatil geçirebilirsiniz.

1 yorum: