11 Ocak 2015 Pazar

Teknolojinin Kalbi; Japonya._Bölüm_1_


     Her gezgin gibi yollar bir gün Japonya, Tokyo' da kesişebilir. Dünya' nın teknoloji kalbi Japonya dan gezi notları ile Hayalci Gezgin karşınızda. Öncelikle İstanbul-Tokyo uçak seferi 12 saat sürüyor. Ada insanlarının sıcak kanlı, minyon simaları karşılıyor sizi şehirde. Trafik İngiltere, Avustralya' da olduğu gibi burada da sağdan akıyor. Taksiye binmek istersen,z öncelikle belirtelim ki, taksilerin kapıları otomatik sakın kapıyı açmaya yeltenipte, araca zarar vermeyin. Dünya' nın en hızlı yolcu trenlerini burada görmeye hazır olun. Hatta o kadar hızlı ki görmekle, kaybetmeniz bir olacaktır. Tahmin edebileceğiniz gibi zaten Dünya' nın  ilk en hızlı yolcu treni burada 1964 te yapılmış ve saatte 200 km yi buluyormuş, günümüzde ise burada saatte 300 km ye çıkabiliyorlarmış. Japonya gençlerinde markalı her şey ön planda, en fazla yaptırdıkları estetik ameliyatın başında gözlerini büyüttürmek geliyormuş.
    Anime filmlerden fırlamış gibi görünen gotik-punk ya da rengarenk saçlı ve giysili gençlere, Harajuku semtinde sıkça rastlamanız mümkün. Marka takıntısı o kadar hat safhalara ulaşmış ki yemek yemeye paralarının olup olmadığını umursamadan bir saate 4 bin-5 bin TL verebiliyorlar. Ne de olsa yıllık milli gelirleri oldukça fazla. Tabiki Japonya deyince aklınıza yiyecek olarak ilk sushi gelecektir. Bizdeki kebapçılar misali her köşe başında sushi dükkanına rastlayacaksınız. Geçmişte ünlü aktör Robert De Niro' nun işlettiği bugünlerde bir Japona ait olan dükkan Koube eti ve namı bakımından ünlü bir yer. İsmi Nobu olan dükkan Aoyama 6 chame adresinde. Burada ünlü Koube dana etleri sunuluyor müşterilerine. damak zevkine özellikle sushi uymayanlar için paha biçilmez bir yer olacaktır. Şişe sarılıp da pişirilen etlerin bu kadar lezzetli olma hikayesi ise; kesecekleri danalara sabah, akşam ve öğle bir şişe bira içirilerek, yürüyüş yaptırılıyormuş. Danaya masajlar yaptırılıyor stressiz olarak bakılıyor ve bakımı ile de bir ya da iki kişi ilgileniyormuş. Bu masajlar sayesinde dananın yağı ete nüfus ederek yumuşacık olmasını sağlıyormuş. Fiyatı nispeten biraz fazla olan Koube eti için yediğinize kesinlikle değecek.
    Eğlencenize eğlence katmak için Tokyo Disneyland' ı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Her yıl milyonlarca turistin akınına uğrayan bu yere Tokyo' dan taksi ile 45 dakika süren bir yolculukla ulaşabilirsiniz. Trenle de oldukça hızlı ve ucuza gidebilirsiniz. Parka saat 15.00 den sonra yapılan girişler biraz daha ucuza oluyor. Girişte verdiğiniz tek ücretle içerideki her oyuncağa binebiliyorsunuz tabii ki tahammül edip o uzun kuyruklarda beklemeniz gerekli. Yarın yazının ikinci bölümünde Tokya' da gezilecek, görülecek yerleri paylaşacağım.

2 yorum:

  1. Japonya harika bir yer vize derdi de yok gidilesi.. yazı için teşekkürler 2. bölümü bekliyorum

    YanıtlaSil
  2. Tokyo teknolojinin dibine vurmuş zaten :)

    YanıtlaSil