2 Ocak 2015 Cuma

Almanya' nın Moda Şehri; Düsseldorf...


    Almanya' nın eyaletleri arasında Kuzey-Ren Westphalia eyaletinin baş kenti Düsseldorf'' tur. Canlı festivalleri, düzenlenen sanayi fuarları burayı Almanya' nın moda şehri haline getirmiştir. İstanbul hava alanından 3 saat 20 dakikalık bir uçuşla kendinizi Düsseldorf' ta bulmanız mümkündür.
    Konaklamak için her bütçeye hitap eden çok sayıda 2-5 arası yıldızlı oteller ve hosteller bulabilirsiniz. Kentin şubat ayında düzenen ünlü Dusseldorfer Karnavalı kentin en büyük ve güzel etkinliği, ziyaretinizi o zamanlara denk getirmeye çalışın ve bunu kaçırmayın. Eğer kaçırırsanız sizi bekleyecek diğer etkinliklerden birine mutlaka denk gelirsiniz. Özellikle havaların ısınmaya başladığı aylarda kültür, sanat, müzik festivalleri, sokak müzik dinletileri ve doğal bir eğlence haline gelmiş sokak partileri kesinlikle bu şehre gitme sebepleriniz arasında olmalı. Düsseldorf' lular gerçekten eğlenmeyi, kültür, sanatı güzel bir sentez içinde yaşamayı iyi biliyorlar.
    Bu güzel eğlencelerin dışında tabiki şehri tarihi gezilecek mekanlarda barındırıyor. Bunlardan bahsetmek gerekirse sanırım ilk sıraları ünlü Media Harbour, Rhine Kulesi, Stadttor, Westfalya Parlamento Binası, Benrath Sarayı gibi isimler alır. Bunlar kültürel ve tarihi açıdan şehri temsil eden nitelikler. Bu yerler dışında müzeler, kiliseler, bazilikalar ve tiyatrolar var gözüne kestirdiğiniz burayı mutlaka gezmeliyim dediğiniz yerleri görebilirsiniz. Gezgin ruhunuza hitap edecek tarihi yapısı ve mimarisi bulunuyor Düsseldorf' un. Bu lüks şehri karış karış gezerek keşfederken hala 2. Dünya Savaşı' nın izlerini taşıdığına tanık olacaksınız. Müze ve parkların bulunduğu bölgesi Scholass Benrath denen bölge doğal parklarla huzur verici ve bir çok kişinin yazları mutlaka ziyaret ettiği bölgelerden. Birazda gece hayatı severler için mekan önereyim; şehrin gece hayatı kısmı da çok canlı ve eğlenceli, 260 civarı ve belki daha fazla sayıda pub, bar, restoran, gece klubü var. İsmi eski kent olarak geçen Altstadt semti sıra sıra dizilmiş barlarıyla hizmet veriyor kesinlikle içlerinden biri sizin aradığınız bar olmalı... Daha elit bir disco, barlar bölgesine gitmek isteyenler Hafen bölgesinde aradıkları eğlenceyi bulacaklardır.
    Tipik bir alış veriş çılgınıysanız bu şehir tam sizlik. Hemde sadece marka dükkanlar yok, her bütçeye hitap eden çeşit çeşit semt pazarları, alışveriş semtleri ve merkezleri bulunuyor. Şehir genel olarak güvenlikli nezih bir şehir olsa da turist olan herkes yinede dolandırıcılık ve hırsızlık olayları karşısında dikkatli olmalıdır.
    Bu şehirde en çok sığır eti ve domuz eti tüketiyorlar. Ancak bunların yanı sıra restoranlarda kaz, ördek, hindi, tavuk eti de bulabilirsiniz. Çeşitli balıklarda menülerde karşınıza çıkacaktır damak zevkinize göre seçim yapabilirsiniz. Ren Nehri manzarasına karşı bir akşam yemeği yemek isterseniz
Brand' s Jupp restoranını tercih edebilirsiniz. Son olarak Almanya bira ülkesi olduğu için de burada da fazlasıyla bira çeşidi karşınıza çıkacaktır.

Almanya Vize Başvurusu ve Bilgilerine ulaşmak için BURAYI TIKLAYINIZ   

1 yorum:

  1. Geçen yaz gitmiştim çok beğendim bu şehri herkese tavsiye ederim

    YanıtlaSil