2 Ağustos 2015 Pazar

Kirazın Yararları Saymakla Bitmez / Red Cherries


    Kiraz, yazın en sevilen meyvelerin biri ve simgesi gibi. Bununla ilgili bir yazıda burada bulunmalı :)) Sağlık açısından da oldukça yararlı olan kirazlar Antioksidan bakımından oldukça zengin olması yönüylede  pek çok organda hücre yenilemesi yaptıpı için doğal bir koruyucu görevi görüyor.
    Vitamin ve mineral açısından zenginliği ise tartışılmaz; C, A, K vitaminleri ile fosfor, demir ve kalsiyum gibi önemli mineralleri barındırıyor. Yaş ilerledikçe meydana çıkan unutkanlık problemlerine karşı düzenli olarak kiraz tüketimi beyin fonksiyonlarının çalışmasına olumlu yönden katkı gösteriyor. İçindeki antioksidanlar sayesinde, hücreleri serbest radikallere karşı koruyor ve hücre tahribatlarını engelliyor. Daha dinç bir zihne sahip olmanıza yardım ediyor.
    Ayrıca çağımızın sorunu uykusuzluk ve düzensiz uyku problemleri yaşayanlar için kirazda bulunan melatonin maddesi sayesinde uyumak kolaylaşıyor. Normalde vücut sistemi kendisine gereken melatonini üretiyor ancak kullanılan yapay aydınlatıcılar bünyedeki melatonini emerek seviyesini düşürüyor buda uykusuzluğa yol açabiliyor. Çözüm olarak yatmadan bir saat önce tükettiğiniz kirazlar bünyenizdeki eksik melatonini tamamlayacak ve uyumanızı kolaylaştıracaktır.
    Tabiki uyarmalıyım yararlı diye tek seferde bir kiloya yakın miktarlarda kirazı asla tüketmeyin. Her şeyin fazlası zararlı olduğu gibi fazla yenen kirazda midenizi bozar ve kusmaya, mide bulantısı ve ishale sebep olabilir.
    Kiraz Karaciğer İçin Çok Yararlı
Vücut sisteminin güvenlik görevlisi ve koruyucusu karaciğerdir. Ve aşırı alkol, ilaç tüketimleri zamanla karaciğeri yorar. Karaciğere dost olan kiraz yükü hafifleti, organın kendini toparlayıp, iyileştirme sürecini hızlandırır. Normale dönen karaciğer enzimleri sayesinde üzerindeki yorgunluğu da atabilir.
    20 Adet Kiraz 1 Aspirinden 10 Kat Daha Kuvvetli Doğal Ağrıkesicidir
Kiraz her haliyle vücuda oldukça yararlıdır. Meyvesinin yararları saymakla bitmediği gibi kirazın sapının dahi yararları var. Son zamanlarda alternatif olarak 30 gram kadar kiraz sapı 1 litre suda yarım saat kaynatılarak çay şeklinde içildiğinde böbrekleri çalıştırıp, idrar ve kan yollarını temizlemesi, kalınbağırsağın fonksiyonlarını ve safra akımını düzenlemesi açısından, yediğiniz kirazların sapını atmayıp bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Adeta doğadaki her ürün birçok açıdan ziyan edilmeden kullanılmak için tasarlanmış.


    Kirazın Faydaları
Bunlarda bilinenlerin aksine organlar ve sağlık açısından yararları;
_Diyabete yakalanma riskini azaltır.
_Anti-Aging etkisiyle cildi korur ve yaşlanma belirtilerinia azaltır ve geciktirir.
_İçinde bulunan antioksidanlar kansere karşı doğal bir koruma kalkanı oluşturur.
_Kalp ve damarların sağlığında koruyucu rol oynar.
_Nörolojik yapıdaki hastalıkların görülme riskini azaltır.
_İmunasyon bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. (Hatta bunun için kiraz aromaları vitamin hapları satılıyor onun yerine gerçeğini yiyin daha iyi:))


Cherry; Curative, Tasty, Fiery
    Not only cherry is one of the favourite fruit of summer season, it also has different significant effects on human health. Being rich in antioxidants, it thus protects several organs from cell damage.

Refresh Your Memory
    The antioxidants in cherry prevents devastation of cells by protecting them from free radicals. Through this way, you might have a more vigorous mind and memory thanks to less damaged brain cells.
Sleep Sound With Cherry
    This curative red thing offers benefit for sleeping problems as well. Thanks to the substance called "melatonine" it includes, cherry eases the process of sinking into sleep. Cherry which is consumed an hour before going to bed will provide you with a better organized sleep by covering the missing amount of melatonine in the body.

Twenty pieces of cherry is a ten times stronger painkiller than an aspirine.

It Heals In All Aspects
    The green stems of cherry have been in great request in recent years. Consuming approximately 30 gr. of cherry stems as a tea by boiling them in a liter of water for about 10 minutes activates kidneys, clean blood and bladder paths and regulates the work of gall and large bowel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder