19 Ağustos 2015 Çarşamba

Manavgat Şelalesi / Manavgat Falls Antalya, Turkey


    Akdeniz Bölgesi' nin turizm merkezlerinden Antalya' nın 80 kilometre doğusunda, Toros Dağlarından doğan ve Manavgat yakınlarında Akdeniz' e dökülen Manavgat Çayı üzerinde ünlü Manavgat Şelalesi bulunuyor.


    Antalya yöresinde topraklar denize doğru büyük bir eğimle indiği için, Toros Dağlarından doğan ve ilkbaharda eriyen karlarla beslenen irili ufaklı dere ve çaylar, kayaların üzerinden çağlayarak dökülür ve hemen hemen bütün önemli akarsuların üzerinde çağlayanlar (Düden suyu üzerinde on dört tane bulunur) meydana gelir. Bu şelalelerin en ünlüsü, Batı Toros' larda Şeytam dağlarının doğu yamaçlarından doğan Manavgat çayı üzerindeki Manavgat Şelalesi' dir.


    Aynı adlı ilçenin 3 kilometre kadar kuzeyinde yeşillikler ve ağaçlar arasında köpürerek akan ve geniş bir yatak meydana getirerek 4 metre yükseklikten dökülen serin sular, yeşilin ve mavinin en muazzam tonlarıyla göz okşayıcı hoş manzaralar yaratır. Çok yüksek olmamasına rağmen, bu renk armonisiyle sayısız yerli ve yabancı turist çeken Manavgat Şelalesi, ülkemizin nadide tabiat güzelliklerinden biri.
    Yolunuz tatil, seyahat ya da herhangi bir sebeple Antalya' ya düşerse bu doğa harikasını kesinlikle ziyaret etmeden dönmeyin, Şelalenin çevresinde tesisler ve izleyip fotoğtaflamanız için geniş balkonlar bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder