16 Şubat 2015 Pazartesi

Bu Köprüden Geçmeye Cesaretin Var mı? Tibet Köprüsü...


    Eğer gerçek bir adrenalin tutkunuysanız ve hayatınızda adrenalinsiz yapamıyorsanız İtalya daki Sestriere ve Bardonecchia bölgeleri arasında bulunan Tibet Köprüsünü mutlaka denemelisiniz.
Dünyanın en yüksekte yer alan ahşap köprüsü statüsündeki Tibet Köprüsü (Tibetan Bridge) alt tarafta akan nehrin 30 metre üstünde havada asılı şekilde duruyor.  Köprü, San Gervasio Geçidinde kesişene dek 468 metre uzunlukta ve bu civardaki köprüden geçiş aşamasında kask takmanız ve kendinizi köprünün üst halatlarından birine teçhizatlarınızla bağlamanız gerekiyor, yani zaten yüksekliği görünce kendinizi buraya kemerle bağlamak için can atacaksınız. Piedmont İtalya ya her yıl bir çok turist Tibet Köprüsü üzerinde yürüyebilmek için geliyor, içlerinde her yaş grubundan bir çok kişi bulunuyor ve hepsi korkusuzca bu eylemi gerçekleştiriyor. Bir çoğu 468 metreyi tamamlarken, bazıları da yapamıyor ama yalnız başına geri dönmektense yolculuğu tamamlamak daha önemli.
    Tibet Köprüsü dümdüz ahşap bir platform değil, aksine sadece birer adımlık birbirinden ayrı duran ahşap parçalarından oluşuyor ve her adımınızda köprü sallanıyor, işte işin heyecanlı yanı da burada başlıyor. Aynı çizgi filmlerde dağlara kurulmuş köprüleri anımsatıyor. Bu adrenalin dolu eylemi gerçekleştirip Tibet Köprüsünde yürürdüm diyen kaç kişi vardır?

Aşağıdaki videodan yüksekliği az çok anlayabilirsiniz ve alt taraftaki nehir yatağı irili ufaklı kayalarla dolu, ama  her şeye rağmen yinede manzara bir harika değil mi? 
Tibetan Bridge, Piedmont, Italy

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder