28 Şubat 2015 Cumartesi

Şarm El- Şeyh Gezi Rehberi

    Kızıldeniz e kıyısı olan Mısır ın Sina Yarımadasındaki sürpriz bir kent burası. Dubai gibi çölde karşımıza çıkan vahalardan. İçine kocaman bir dünyayı sıkıştırmış muazzam bir kıyı şeridi.
   1979 da Amerika Hükümeti nin ısrarları üzerine yapılan bir antlaşma sonrasında İsrail den alınıp Mısır a geri verilen bu bölge, bugün dünyanın deniz, kum ve eğlence merkezleri konusunda ilk sırada gelen isimlerinden biri. Tamamen turistik olarak hizmet veren Şarm el- Şeyh derin fakat tertemiz, turkuaz denizi ve muhteşem Kızıldeniz manzarası ile sizi bambaşka bir yerde olmanın heyecanıyla baş başa bırakacak. Buradaki tatiliniz egzotik Mısır kültürüne dair her şeyi keşfederken bir yandan da yapılacaklar arasında ilk sırada gelen dalış etkinliklerini kaçırmamanız gerekiyor. Muhteşem su altı zengin görüntüleri, ve resifleriyle burası tam bit cennet.
    Dağların sarıp sarmaladığı Şarm El- Şeyh de kıyı kesimdeki kumsal 30 km boyunca muazzam şekilde uzayıp, gidiyor. Bunun en önemli turistik kısmı ise; Naama Sahil Bölgesinde, burada aklınıza gelecek her tip su sporu etkinliğini bulabilirsiniz ve muhteşem kumsalında ata binebilirsiniz. Kumsaldaki zamanınızı doldurunca etrafta bir çok restoran, alışveriş merkezi capcanlı bir şekilde sizi bekliyor olacak.
    Tarihi bölge olarak kültür gezisi yapma olanağınız da bulunuyor. Sina Dağı Hz. Musa ya gelmiş olan On Emirin indiği dağ olarak biliniyor. Dilerseniz burada mistik bir yolculuğa çıkabilir ve Musa Yolu isimli yoldan sizi dağın zirvesine ulaştıracak, 4 bin basamağı katedebilirsiniz. Zirve de tüm profesyonelliğinizi konuşturarak mükemmel Sina Çölü manzaraları ile arşivinize yeni gezi fotoğraflarınızı ekleyebilirsiniz. Bir diğer ziyaret edilmesi gereken yer ise; Azize Katherina Manastırı. Bu manastır İmparator Jüstinyen Dönemi nde yapılmış Sina dağının dibinde yer alan bir manastır M.S. 500 lü yıllara kadar uzanan bir geçmişe sahip. Burasının İskenderiyeli Azize Katherina nın mezarının bulunduğu yer olduğuna dair bir inanç var. Hz. Muhammed, Azize Katherina Manastırı nı koruma amacıyla anlaşma yaparak el basarak imzaladığı bu anlaşmayı da manastırın içindeki gezintinizde sergilendiğini görebilirsiniz. Bu manastır içerisinde ilginç bir de cami var. Fatımi Cami kıblesinin yanlış yapılması yüzünden hiç kullanılmamış.
    Şarm El- Şeyh kentine 30 km uzaklıktaki Ras Muhammed Ulusal Parkı mutlaka görülmesi gereken bir diğer yer. Birçok egzotik hayvan ve bitki keşfedeceğiniz bu yerde, çok güzel anlar geçirebilirsiniz.
    Şarm kenti bir kıyı şeridi kenti olmasından dolayı sizi bol ve zengin deniz mahsülleri menüsü sunacak. Ama çeşit olarak, geleneksel Mısır mutfağı yanında dilerseniz Japon, Tayland mutfağını da deneyebilir ve hatta Fransız mutfağına özgü yemeklerde bulabilirsiniz.
    Gece hayatı ise capcanlı olan Şarm El- Şeyh, clubları, marinaları, şıkır şıkır otelleri, alışveriş merkezleri ve casinoları ile her tarza hitap eden bambaşka bir dünya ile ziyaretçilerini bekliyor.

Şarm El- Şeyh Uçak Bileti Fiyatlarına BURADAN ulaşın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder