13 Şubat 2015 Cuma

Dünyanın En İlginç Otelleri


    Tatil, seyahat Dünya da artık bir yarış durumuna girdi. Bu yüzden yapılan birbirinden ilginç otellerde müşteri çekebilmek için kendileriyle sürekli bir yarış içindeler. Gelin bu ilginç oteller nerelerdeymiş ve müşterilerine ne tür ayrıcalıklar sunuyormuş ya da dizaynları nasılmış bakalım.
    İlk olarak çok uzağa gitmeden kendi ülkemizde de dizaynı açısından Dünyada sayılı konumda olan ve kolayca gidip tatil yapabileceğimiz oteller bulunuyor. Türkiye de Kapadokya da yer alan Mağara Oteller Dünyaca ilginç bulunuyor ve bu oteller doğal oluşum olduğu içinde ayrıca özel bir yere sahipler. Göreme bölgesinde yer alan bu Mağara Oteller, her zevke göre farklı dizaynlarıyla müşterilerine eğlenceli seçenekler sunuyor. Zaten otel odalarının dizaynında kullanılmış eşyalar son derece yöresel ve etnik çizgiler taşıyor. Sizde bu mağara otellerde kalmak isterseniz, birbirinden değişik otel ve oda seçeneklerinizi isteğinize göre belirleyebilirsiniz.

   Dünyanın En İlginç Otelleri

    Diğer bir ilginç otel ise; denizin 330 metre altına yapılmış edilmiş, The Poseidon Undersea Resort. İlginç oda dizaynlarını listeleyen sitelerde resimleriyle bolca karşılaştığınız bu otelde bir akvaryumun içinde uyuyor olacaksınız. Otelin su üzerinde olan kısımları da mevcut ve odalar da hiçbir şekilde su sızıntısı ya da daha büyük aklınıza gelebilecek fobisel felaketler konusunda risk bulunmuyor. Otel misafirleri için özel denizaltı ve kaptan görevlendiriyor, güvenlik için her unsur düşünülmüş. Ama gecenin bir ortasında uyandığınızda tavanınızdan bir kaç köpek balığı geçse ne hissederdiniz bilinmez.
    Bu su altı otelinden sonra birde her şeyin buzdan olduğu otel var. İsveç te yer alan bu Buz Otel çok ilgi gören bir yer. Soğuktan hoşlanmayanların tercih etmemesi gereken, çünkü odalardan, yataklara, duşlardan, masa sandalyelere kadar her şey buzdan. Aynı şekilde Kanada nın Quebec şehrinde de bir başka buz otel bulunuyor. Bu otel ise her yıl havalar ısınınca eriyor ve sonraki yıl yeniden inşa ediliyor. Yapımında 10 bin ton kar ve 500 bin ton buz işlenerek harika bir mimari oluşturuluyor. Otelin adı Hotel de Glace, gitmek isteyenler çok öncelerden rezervasyon yaptırmalı çünkü insanlara ilginç gelen bu otele de rağbet çok. Kanada da ki otelin odalarında teknolojik şömine tarz sobalar bulunuyor, ancak sırf görüntüsü ile içinizi ısıtsın diye malesef sıcaklık vermiyor. Çok kalın örtüler kullanarak uyumanız gerekiyor, hiç benlik değil ama ilginç bir dizayn sonuçta.
    Şöyle daha sıcak bir yerlere gidelim mesela Dubai deki Burj al-Arab Oteline. Yapay bir ada üzerine inşa edilmiş Burj al-Arab bizim Yelken Otel olarak tanıdığımız dünyanın ilk 7 yıldızlı oteli kendisi. Dünyanın ilklerine ve enlerine oynayan Araplar, bu otelde Dünyanın en pahalı mermerlerini kullanmışlar ve otelin avlusu Dünyanın en büyüğü. Tabi bildiğiniz gibi gidip kalınacak bir otel değil oldukça pahalı ve lüks.
    Eski yılların hapishanesi, günümüzün oteli olursa ilginç olmaz mı? Birleşik Krallıkta yer alan Oxford Kalesi, konaklamak için oldukça ilginç, içinde birbirinden büyük odaları ve alış veriş merkezi bulunuyor. Kendinizi bir Kral ve Kraliçe gibi hissetmek isterseniz tatilinizi kalede geçirebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Gerçekten dünyanın ilginç ve görülesi otelleri, çok beğendim yazıyı..

    YanıtlaSil
  2. yine harika bir yazı ve özellikle kapadokya resminin renkler çok güzelmiş

    YanıtlaSil