15 Şubat 2015 Pazar

Yazın Sıcağında Saklıkent Kanyonunda Serinleyin

    Türkiye de mutlaka gezilmesi, görülmesi gereken bir yer Saklıkent Kanyonu. Antalya-Muğla ya bağlı Eşen çayının bir diğer kolu Karaçayın oluşturduğu güzide bir kanyon burası. Bu doğal oluşumun meyvesi Saklıkent Kanyonu 18 km uzunlukta ve duvarları ise 200 metre yükseklikte.
    Mevsime göre su oranı değişmekle berber, suyu serin hatta kimilerine göre çok soğuktur. Bu yüzden Saklıkent Kanyon gezileri isterseniz için dalgıç giysisi ve ayakkabısı kiralayabiliyorsunuz. Çünkü parkurda kimi yerleri yüzerek geçmeniz gerekiyor. Genellikle su akıntısı hızlı ve sürekli, suyun yüksek olduğu anlarda kanyon girişinden geçmek imkansız, bu  durumda kanyonun duvarlarına ve dik yamaçlarına demirlerle montelenmiş 200 metrelik tahta bir köprü ile kanyona giriş yapmak mümkün. Bu muhteşem karstik oluşumu her yıl yaz mevsiminde 300 bini aşkın turist ziyaret ediyor. Bu macera Saklıkent Kanyonundan 2 km içeriye kadar süreceği için, gruplarla geldiğinizde bu konuda rehberiniz yardımcı olacak ve tur süresince de Saklıkent Kanyonu hakkında bilgiler verecektir. Kanyonun çevresi de 1996 dan beri Saklıkent Milli Parkıdır. Muhteşem bir bitki çeşitliği ve büyük çam ormanları hektarı bulunuyor. Buraya belkide orman denizi demek mümkün olabilir, tertemiz havası da ekstrası.
    Saklıkent Kanyonu, Ksantos Antik kentine 16 km uzaklıkta, mutlaka uğrayın ve gezin. Bir rivayete göre bir çobanın keçisi bu civara kaçar ve çobanda peşinden gidip, yakalamaya çalışır ve sonra bu mucizevi doğa harikasında bulur kendini, yetkililere haber vermesi sonucu da burası Saklıkent Milli Parkı ilan edilir. Bu rivayet ne kadar doğrudur, yoksa sadece bir şehir efsanesinden ibaret midir bilinmez ama, doğaya sahip çıkıp, koruma altında almak her zaman çok önemli.
   Saklıkent turistik ve doğal açıdan çevre halka çok yarar sağlamaktadır. Bu sayede bir çok tur şirketi, oteller buraya hep gezi için turist getirmektedir. Eğer giderseniz konakladığınız yerin turlarına katılıp, gelebileceğiniz gibi, sadece kendi arkadaş grubunuzla gezip, görebileceğiniz kendinizi soğuk sularına atıp serinleyebileceğiniz muhteşem bir yer burası.
    Kanyon zorlu parkur statüsünde, rafting heyecanını yaşayabilir ve aynı zamanda cilde yararlı olan killi çamurunda, doğal çamur banyosu da yapabilirsiniz. Buradan sonra ılık hatta sıcak gelecek denizde yüzmek isterseniz bu civara yakın olan, Kumluova-Karadere bölgesinde yer alan mükemmel kuma sahip plajlarda yüzüp, güneşlenebilirsiniz.

3 yorum:

  1. Gerçekten görülmesi gereken yerler. Ben daha önce gittim. Doğa harikası bir Kanyon . Net sıkmayan yazı ve anlatım için teşekkürler.
    http:// takimodam.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten görülmesi gereken yerler. Ben daha önce gittim. Doğa harikası bir Kanyon . Net sıkmayan yazı ve anlatım için teşekkürler.
    http:// takimodam.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkür ediyorum Serdar bey :)

    YanıtlaSil